Ada Stolsmo Hegerberg kunne juble for en ny Champions League-tittel lørdag kveld. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Nordmenn i hovedrollen i Champions League-finalen

To norske assist og én norsk scoring var blant høydepunktene da Ada Stolsmo Hegerberg og Lyon kunne juble for Champions League-triumf lørdag kveld.

Det var de franske jentene som fikk en drømmestart på oppgjøret da Amandine Henry gjenvant ballen høyt i banen. Hun la den til rette før hun smalt til fra over 30 meters hold. Ballen gikk som et prosjektil opp i lengste kryss og 1-0-ledelse for Lyon.

23 minutter ut i kampen blir vi vitne til fine kombinasjoner på Lyons venstreside. Innlegget fant så Ada Stolsmo Hegerberg på bakre stolpe. Hun gjorde ingen feil da hun stupte ballen i mål til 2-0-ledelse.

Lyon dominerte

Lyon fortsatte å kjøre kampen mot et Barcelona-lag som ikke lignet seg selv. 33 minutter ut i kampen ble det klabb og babb inne i Barcelona-boksen. Til slutt falt ballen ned til Hegerberg, som med en vakker pasning fant Catarina Macario på bakre. Hun sørget for 3-0-ledelse.

Barcelona hadde med det en voldsom jobb foran seg, men like før pause fikk Caroline Graham Hansen ballen på høyresiden. Et nydelig innlegg fra den norske jenta og et enda finere løp fra Alexia Putellas sørget for at sistnevnte satt ballen sikkert i mål til 3-1.

Ikke nærmere enn tverrliggertreff

Etter pause var Barcelona mer med og Patricia Guijarro traff blant annet tverrliggeren med et skudd fra midtbanen 58 minutter ut i kampen.

Etter tverrliggertreffet la Lyon seg lavere i banen og nektet Barcelona rommene. Det gjorde de med bravur, før Barcelona startet med en skikkelig sluttspurt. Spanjolene jaktet redusering og fikk slått mye inn i boks, dog uten å skape de helt store sjansene. Istedenfor var det Lyon som fikk den største sjansen seskunder før slutt da Hegerberg smalt ballen i stolpen og ut.

Dermed endte det med 3-1-seier til Lyon. De franske jentene og Hegerberg kunne med det juble for å ha tatt Champions League-trofeet tilbake etter at Barcelona vant i fjor.