Ikast jubler for seier i semifinalen i EHF European League 2023. Lørdag venter Vipers til duell i Aquarama i Kristiansand. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
EHF Champions League

Alt skal avgjøres i kveld

Champions League-gruppespillet avsluttes med et rotterace i gruppe B der tre lag kjemper om to kvartfinaleplasser.


Franske Metz og danske Team Esbjerg er i førersetet med 20 poeng hver, men danske Ikast jager bak på 19 poeng før siste runde av gruppespillet lørdag kveld.

Norske Vipers ligger på 15 poeng og kan hverken havne høyere eller lavere på tabellen. Dermed ender det med fjerdeplass i gruppespillet for den regjerende Champions League-mesteren. Dermed må de igjennom playoff for en kvartfinaleplass.

Lørdag tar dog Vipers imot Ikast. Det dagen etter at Vipers ble reddet økonomisk. At klubben nå er berget vil nok gi en ekstra gnist i et Vipers-lag som i år jager sin fjerde strake Champions League-tittel. Samtidig var det Ikast som vant sist lagene møttes. De møttes i første runde av sesongens Champions League og det ble en 30-26-seier til Ikast på dansk parkett.

Ikast på sin side må ha poeng for å ha muligheten for en plass direkte i kvartfinalen. Ellers må de ut i playoff også. Samtidig er danskene avhengig av at Team Esbjerg avgir poeng hjemme mot slovenske Krim Mercator Ljubljana.

Slik er de forskjellige scenarioene:

  • Ikast taper = Metz og Team Esbjerg til kvartfinale
  • Metz og Team Esbjerg vinner = Begge to til kvartfinale
  • Metz og Ikast vinner, mens Team Esbjerg taper = Metz og Ikast til kvartfinale
  • Metz og Team Esbjerg spiller uavgjort samtidig som Ikast vinner = Esbjerg og Ikast til kvartfinale
  • Team Esberg og Ikast vinner, mens Metz taper = Team Esbjerg og Ikast til kvartfinale.
  • Metz spiller uavgjort, mens Ikast og Esbjerg tar poeng = Ikast og Esbjerg til kvartfinale
  • Ikast spiller uavgjort. Da er de avhengig av at Metz taper.
Gullgrossisten Vipers jubler etter fjorårets seier i Final8 i Norge. Lørdag har de ingenting å spille for når Ikast kommer på besøk. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

I gruppe A er allerede ungarske Györi klare for kvartfinale, mens danske Odense og rumenske CSM Bucuresti kjemper om den siste plassen. Bucuresti må vinne, mens Odense taper.

I kampen om de siste playoff-plassene er det også avgjort i gruppe A. Franske Brest Bretagne, tyske DVSC Schaeffler og tyske BBM Bietigheim er alle klare for playoff, mens WHC Buducnost BEMAX fra Montenegro og svenske IK Sävehof allerede er ute av Champions League.

I gruppe B derimot er det fortsatt kamp om den siste plassen. Mens Vipers er klare, skiller det kun to poeng mellom slovenske Krim Mercator Ljubljana, ungarske FTC-Rail Cargo Hungaria og rumenske CS Rapid Bucuresti. Polske MKS Zaglebie Lubin er det eneste laget som er ute av kampen før den siste runden.

Rapid Bucuresti er laget som må ta inn en av de to andre. De ligger poenget bak Hungaria og to poeng bak Ljubljana. Ljubljana trenger uavgjort eller seier for å være sikker, mens Hungaria trenger seier. Skulle Hungaria spille uavgjort eller tape, så kan Rapid Bucuresti ta seg videre.

Sportskollektivet og Kvinneidrett.no er på plass i Kristiansand for å dekke dagens oppgjør mellom Vipers og Ikast.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.