Brann Kvinner yppet seg mot verdens beste lag

Brann Kvinner leverte en veldig god forestilling i første kamp av Champions League-kvartfinalen mot Barcelona.

Brannkvinnene ble ikke levnet noen sjanser før kvartfinalen i Champions League mot Barcelona. Men Brann var langt ifra sjanseløse.

Riktignok var det Barcelona som oppskriftsmessig tok ledelsen, også der med en norsk spiller i hovedrollen. Caroline Graham Hansen scoret nemlig åpningsmålet.
Barcelona presset på for å øke ledelsen, men lyktes ikke. Istedenfor var det Cecilie Redisch Kvamme som sensasjonelt kunne utlikne til 1-1, da hun fikk ballen på lengste stolpe og banket ballen høyt i mål.

Åsane Arena tok nærmest selvfølgelig helt av, og som varslet lød sangen "UEFA Mafia, vi e fra Bergen, vi synger ka vi vil". Forrige gang Brannfansen sang "UEFA Mafia" medførte det bot til klubben. Om det skjer også denne gang gjenstår å se.

Sang eller ei; lagene var helt likt til pause.
I andre omgang åpnet Brann meget bra, og NRKs ekspert Kristoffer Løkberg mente rødtrøyene til tider så ut som det beste laget. Men utover i utgangen la Brann seg lavere. mens Barcelona tålmodig jaget scoring.

Og etter 71 minutter fikk gjestene uttelling. Salma Paralluelo ble kveldens matchvinner.

Barcelona traff metallet, og var svært nær flere mål. Men flere mål ble det ikke.

Dermed har Brann med seg et langt bedre utgangspunkt til returoppgjøret enn det veldig mange fryktet før kampen.

– Et fantastisk resultat. Det er helt utrolig, sa BTs Knut Høibraaten etter kampslutt.