Brann klare for kvartfinale

Det ble ingen lett oppgave i Tsjekkia, men Brann tok med seg en ny seier og er med det klare for kvartfinale i Champions League.

Brann startet best og allerede halvannet minutt ut i kampen kom kampens største sjanse. Rakel Engesvik sto på åpent mål, men satt ballen til side for mål fra fem meters hold, men det tok lang tid før neste sjanse ko. Først 42 minutter ut i kampen satt Cecilie Redisch Kvamme ballen i innsiden av stolpen og ut til kampens andre målsjanse.

Slavia Praha snytt for ledelse

På overtid ble det dog dramatisk. Først var Aurora Mikalsen uheldig da hun var ute å bokset. Ballen havnet hos Tereza Szewieczková som sender ballen helt nede i hjørnet, men der vartet Mikalsen opp med en meget god redning og fikk slått til corner.

På den påfølgende corneren derimot bommer Mikalsen på ballen og Slavia Praha setter ballen i mål, men dommeren feilaktig annullerer scoringen til store og rettsmessige tsjekkiske protester.

Vertene tok over

Etter hvilen handler alt om Slavia Praha de første 20 minuttene. De presser på og da Haleigh Stackpole virkelig får rom å løpe i. Etter 55 minutter vartet dog Kvamme opp med en monstertakling som hindrer Slavia Praha.

Kun to minutter etter kommer en kanonade mot Brannmålet. Først må Mikalsen i full strekk på en corner, mens på den påfølgende corneren må hun igjen i aksjon da et skudd går via en spiller og skifter retning.

Selvmål avgjorde

Etter 65 minutter skulle ballen sitte i mål for gjestene. Signe Gaupset drar seg inn i feltet og prøver å legge den 45 grader ut, men keeper Olivie Lukášová er uheldig og setter ballen i eget mål. 0-1 i Tsjekkia.

Etter scoringen virker Brann å få kontroll på kampen og Slavia Praha har lite å komme med annet enn et par halvsjanser. Nærmest var Brann da Rakel Engesvik la på tvers i feltet og Johanna Renmark var centimetere unna å sette inn en ny scoring 86 minutter ut kampen.

Brann holdt dog unna og styrte det inn til en ny seier og tar seg med det videre til kvartfinale i årets Champions League.

Ikke bare vant Brann kampen, men på tribunen utklasset de tundt 200 tilreisende Brann-supporterne alle konkurrenter. De holdt det gående igjennom hele kampen og var de eneste som ble hørt fra tribunen.

Trekning 6. februar

Nå venter først en siste gruppespillkamp mot St. Pölten neste onsdag, før kvartfinalen venter i mars.

Kvartfinalene trekkes 6. februar, mens de spilles henholdsvis 19/20. mars og 27/28. mars.

Lyon, Barcelona og Chelsea er også klare for kvartfinalen. I tillegg kan Benfica sikre seg plass i kvartfinalen om Barcelona tar poeng mot Eintracht Frankfurt torsdag kveld. De siste plassene må vi vente med til neste ukes runde for å få klarhet i.

Häcken og Paris kjemper om den siste plassen fra gruppe D, mens i gruppe C er alt fortsatt åpent og både PSG, Ajax, Bayern München og Roma har muligheter til å ta seg videre.