Fra treningskampen mellom Amaznon Grimstad og Sandefjord på Levermyr kunstgress. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Sandefjord med sterk seier i Grimstad

Det ble en spennende kamp lenge på Levermyr, men til slutt var det Sandefjord som tok med seg en seier hjem i treningskampen mot Amazon Grimstad.

Amazon startet kampen klart best og det høye presset deres skapte store problemer for gjestene fra Sandefjord, men så mot spillets gang får Sandefjord en corner. Corneren ender opp med at Andrea Kaland Røthe skrur ballen rett i mål. 0-1 på Levermyr etter fem minutter, men det sto seg ikke lenge.

Martha Sagebakken Omdal fikk ballen på 25 meter, dro av seg en spiller før hun iskaldt satt ballen til side for keeper og i mål til 1-1 ni minutter ut i kampen.

Omdal setter inn 1-1-scoringen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Førsteomgang var en jevn affære der begge lag hadde flere gode muligheter, men igjen var det dødball som skulle felle Amazon. En ny godt slått corner endte med et selvmål og 1-2 i Grimstad 17 minutter ut i kampen. Utover smeller det i stolpen for Sandefjord, samt at gjestene blir snytt for straffe. Amazon og har et par muligheter, men det sto seg med 1-2 til pause.

Matilda Stige Lindahl i aksjon for Amazon. Hun ble flyttet opp fra yngres avdeling før årets sesong. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Etter hvilen var igjen Amazon best i åpningen, men utover kom Sandefjord mer og mer inn i det. De scorer 1-3 ved Kaland Røthe etter en ny corner som først klareres før nevnte Akland setter ballen i nærmeste 65 minutter ut i oppgjøret. Amazon på sin side er nærmest da Ida Livgård Jensen smeller ballen i tverrliggeren ut ut. Helt på tampen sender Anne-Marie Fjeld en nydelig ball i bakrom til June Tønnesland Johansen. Alene med keeper setter hun ballen i mål og 1-4.

Tønnesland og Sandefjord jubler for 1-4-scoringen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Spillemessig vinner Sandefjord fortjent, men 4-1 er litt større differanse enn kampbilde. Uansett ser Sandefjord meget bra ut foran årets sesong i 3. divisjon, mens Amazon ser bra ut i noen faser av spillet, mens andre ting må lukes ut samtidig som de må opp med formen for å holde 90. Dog skal det sies at Sandefjord manglet Frida Tangerud Olafsen. Hun var ute etter en overtråkk, men skal tilbake i lett trening til uken og regner med å være mer en klar nok for seriestart. Amazon på sin side manglet 4-5 fra en normal startellever da de heller ikke er ferdig med spillerlogistikken helt ennå. I tillegg har Kaia Wilson vært ute med skade en stund og fikk sine første 15 minutter med spill for året fredag, før hun ble byttet ut da hun matches forsiktig.

Sandefjord jubler for seier. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet