Karólína Lea Vilhjálmsdóttir for Island borte mot Polen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Island med to av to: –⁠ En spektakulær følelse

Etter 1-0-seier over Polen, stakk Island av med to strake seire mot henholdsvis Tyskland og Polen. Vi tok en prat med Karólína Lea Vilhjálmsdóttir og Alexandra Johannsdóttir etter at nasjonen ble klar for EM.

Polen startet dog kampen best og ropte på straffe da Ewa Pajor gikk ned i fletet i duell med Glódís Perla Viggósdóttir, men dommeren lot spillet gå videre.

Begge lag hadde sine sjanser utover kampen, men det var Island som skulle få juble. Sveindís Jane Jónsdóttir kom stormende igjennom og banken inn 0-1 halvveis i den første omgangen og det var og stillingen ved pause.

Milena Kokosz i aksjon for Polen mot Island. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Etter hvilen fortsatte den jevne kampen i samme spor, men begge lag missbrukte sjansene sine. Dermed endte det med 1-0-seier til Island etter en meget fartsfyllt fotballkamp foran 2051 tilskuere.

Milena Kokosz, som til daglig spiller i Åsane og som har bodd i Norge i en årrekke, spilte hele kampen for Polen og var blant banens beste spillere, mens Amanda Andradóttir, som er født i Molde, kom inn og spilte den siste haltimen for Polen.

Amanda Jacobsen Andradóttir i aksjon for Island borte mot Polen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Under kan du se videointervjuer med Karólina Lea Vilhjálmsdóttir og Alexandra Johannsdóttir. Vi kommer tilbake med intervjuer av Kokosz og Andradóttir senere.

Se bildegalleri fra kampen via lenken HER.