Stine Skogrand ble toppscorer med ni scoringer i kvartfinalen tirsdag. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Norge til semifinale

Etter en av VMs mest rotete håndballkamper ble det norsk 30-23-seier over Nederland i kvartfinalen tirsdag kveld.

Kampen startet med redning etter redning fra de to målvaktene. Yara Ten Holte og Silje Solberg var uten tvil de to store spillerne tirsdag kveld, og spesielt i den første omgangen der begge sto med ti redninger hver.

Norge begynte å dra ifra midtveis i kampen og gikk fra 3-4 til 8-4 på en ti minutters periode. Mot slutten av omgangen kappet Nederland innpå etter at Norge blant annet hadde en periode på nesten to minutter i spill fire mot seks. Til pause var det plutselig bare et mål som skilte med norsk 12-11-ledelse.

Silje Solberg leverte en praktkamp i kvartfinalen tirsdag. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Etter hvilen var det jevnt de første ti minuttene, men så skrudde Norge på et ekstra gir, mens Nederland avsluttet i litt for håpløse situasjoner. Det gjorde at Norge fikk en solid ledelse og til slutt vant 30-23 etter en kamp som var preget av mye tekniske feil. Hele 28 tekniske feil var det i tirsdagens kamp der 13 var av Nederland og 15 av Norge.

Det ble også nye problemer i Trondheim Spektrum mot slutten av kampen da grafikken og måltavlen ikke oppdatert med Norges mål nummer 18.  Dette sto seg ut kampen og dermed sto det et mål feil på lystavla i hallen de siste ti minuttene. Det hadde dog lite å si siden Norge vant med solide sifre uansett.

Silje Solberg ble for øvrig kåret til banens beste, mens Stine Skogrand ble kampens toppscorer med ni scoringer.

Dermed blir det semifinale i Herning på fredag kveld for de norske jentene. Der venter vinneren av morgendagens kvartfinale mellom Danmark og Montenegro.

Nederland på sin side skal og til Herning, men de skal spille plasseringskamper fredag og søndag. De møter da taperen av Danmark - Montenegro i sin første plasseringskamp.

Frankrike slo for øvrig Tsjekkia med 33-22 tidligere tirsdag og møter vinneren av Sverige - Tyskland i sin semifinale fredag.

Sportskollektivet og Kvinneidrett.no er på plass med kamera i Herning fra fredag og vil fra da dekke resten av mesterskapet med bilder og intervjuer.

Nederlandske Yara Ten Holte (nummer tre fra venstre) leverte en solid kamp for Nederland, men det endte med VM-exit. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet