Fra EM-kvalifiseringen mellom Norge og Finland på Ullevaal Stadion. Foto: Nicholas Noreng
Se bildegalleri og reaksjoner!

Norsk storseier over Finland: –⁠ Nydelig start

Norge vant hele 4-0 mot Finland fredag kveld. Se bildegalleri fra våre to fotografer og se reaksjoner fra den norske leiren.


Celin Bizet Ildhusøy åpnet scoringsballet med sin syvende landslagsscoring da hun var på rett plass til rett tid inne i boksen etter et innlegg fra Tuva Hansen halvveis i den første omgangen.

Like før pause satt så Sophie Roman Haug inn 2-0 på et hodestøt etter et innlegg fra Guro Reiten, som fredag bar kapteinsbindet for Norge for første gang.

Etter hvilen var det Finland som hadde mest ball, men Norge lå bra i det lave presset og finnene skapte ikke en eneste kvalifisert målsjanse på Ullevaal Stadion. I stedet var det Norge som kom på overganger og 78 minutter ut i kampen satt den tredje for de norske jentene.

Emilie Haavi kom seg fint rundt på kant før hun la 45 grader ut til Thea Bjelde. Sistnevnte sendte avgårde et skudd som endret retning i finske Natalia Kuikka og keeper var dermed satt ut av spill og 3-0 til Norge.

Like etterkom Lisa Naalsund nedover høyresiden før hun slo langs bakken inn til Elisabeth Terland. Hun satt ballen sikkert i mål til 4-0.

Flere mål ble det ikke og Norge vant dermed 4-0 på Ullevaal. I den andre kampen i gruppen var det Italia som var sterkest hjemme mot Nederland og vant 2-0. Dermd leder Norge gruppen så langt.

Til uken møter Norge Nederland på bortebane, mens Italia skal til Finland å møte finnene.

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.