Fra oppgjøret i Ljungskile mellom Sverige og Norge J19 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Se også de første bildene.

Norge ga svenskene en fotballeksjon

Det norske J19-landslaget dominerte stort både offensivt og defensivt da de slo Sverige 2-0 torsdag. Vi tok en prat med Linnea Sælen etter kampen.

Sverige startet med å ha mye ball, men det lave presset til Norge var bunnsolid og svenskene klarte ikke å skape stort. Det gjorde dog Norge med raske overganger.

Etter drøye ti minutters spill stormet Norge i angrep og fikk til slutt en corner. Corneren slo Kajsa Pettersen perfekt på bakre stolpe. Der hoppet Linnea Sælen opp og stanget inn 1-0-ledelse til de norske jentene.

– Jeg ser ballen kommer, jeg satser, også går den inn da. Så jeg blir like sjokkert selv, men det var veldig gøy, sier Sælen til Sportskollektivet.

Doblet ledselsen

Kun ti minutter senere smalt det igjen. Libe Haftorsen-Brakstad slo en glimmrende ball i bakrom på Sælen. Hun stormet fremover langs kanten før hun slo inn mot Frøya Dorsin. Svenske Stina Dahlman var først på ballen, men sendte den forbi egen keeper og i mål. Dermed 2-0-ledelse for Norge etter halvspilt førsteomgang.

– Som du sier, så slår Libe den gode pasningen, også ser jeg Frøya tar et løp og prøver å spille hun. Så går ballen via en svenske og i mål, så det var gøy det og, sier Sælen.

Snytt for straffe

Norge fortsatte å skape flere gode muligheter, og 42 minutter ut i kampen ble de norske jentene snytt for en soleklar straffe. Ronja Foss Arnesen stormet fremover, rundet keeper, men ble hektet av den svenske sisteskansen. Arnesen prøvde å holde seg på bena, men endte til slutt i bakken. Dommer lot dog spillet fortsette til store protester fra den norske leiren.

Dermed sto det til slutt med 2-0-ledelse til Norge etter førsteomgang.

Fortsatte å dominere

Etter hvilen ble det mer kontrollert fra Norges side, samtidig som svenskene ikke klarte å komme seg igjennom det norske forsvaret. I tillegg var Frida Kvale Aursland bunnsolid på langskuddene og på innleggene Sverige kom med.

Det var nemlig Norge som skapte det meste etter hvilen og de to største sjansene kom mot slutten av kampen. Først kom Norge igjennom med flere spillere. Sælen kom alene igjennom, men sendte ballen til Arnesen som var med i angrepet, men alene med keeper satt hun ballen like til side for mål.

På overtid fikk og Dorsin en kjempesjanse. Hun stormet i bakrom og i duell med keeper endte ballen med å gå i et slags flipperspill mellom de to før svenskene fikk klarrert.

Dermed endte det til slutt med en 2-0-seier til Norge.

Nå venter Island på lørdag til Norges andre og siste kamp i trenasjonerstureringen i Bohuslän. Den går 13:00 i Henån.

– Ja, planen er å vinne. Det blir spennende å se hvordan vi gjør det mot de, avslutter Sælen til Sportskollektivet.