Stine Bredal Oftedal under VM-åpningen mot Grønland. Under fredagens kamp mot Slovenia ble hun kåret til banens beste. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Norge klare for kvartfinale

Etter 34-21-seier over Slovenia fredag kveld er Norge klare for kvartfinale i VM.

Slovenia holdt følge med de norske favorittene i 20 minutter, men derfra og ut dro Norge i fra. 6-6 etter kvarteret var 8-9 etter 20 og til pause sto det 12-17 i Trondheim Spektrum. En voldsom avslutning på den første omgangen fra de norske jentene.

Etter hvilen fortsatte det i samme spor og etter 45 minutter hadde Norge økt til en timålsledelse. Til slutt ble det en solid 13-målsseier med 21-34 og Norge er dermed klare for kvartfinale.

Stine Bredal Oftedal ble kåret til banens beste, mens Camilla Herrem ble toppscorer i kampen med seks scoringer.

Frankrike og er klare for kvartfinale etter deres 32-22-seier over Sør-Korea. Søndag møtes Norge og Frankrike for å avgjøre hvem som vinner mellomspillet.

I en kvartfinale venter enten Nederland, Spania, Tsjekkia eller Brasil.