Diverse bilder fra VM i håndball 2023 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Frankrike ble for sterke

Norge tapte sin første VM-kamp for året da Frankrike ble for sterke i Trondheim Spektrum.

Norge startet best og ledet 3-0 etter fem minutter, men så våknet de franske jentene. Ti minutter ut i kampen skilte det bare ett mål, mens etter 17 minutter var Frankrike i ledelsen. Frankrike ledet så og si resten av omgangen frem til det sto 12-12 til pause.

Førsteomgang gikk ikke helt knirkefritt arrangørmessig. Kampen ble stoppet i flere minutter etter at sekreteriatet hadde problemer med lystavla. Først ble det stoppet i syv minutter, før man kom i gang igjen, men etter halvannet minutts spill fikk de problemer igjen. Til slutt fikk man unnagjort førsteomgang, og etter hvilen fungerte teknikken som det skulle.

Etter pause kom Frankrike seg opp i en 17-14-ledelse, men Norge tok seg sammen og hentet igjen forspranget. Lagene fulgte hverandre tett helt til slutt, men da Estelle Nze Minko satt inn 24-23 med under halvminuttet igjen klarte ikke Norge å svare.

Stine Skogrand bommet få sekunder før slutt og Frankrike kunne med det juble for seier og samtidig for gruppeseier i mellomspillet.

Begge lag er dog videre til kvartfinale, men siden Frankrike vant gruppa, får de møte Tsjekkia i kvartfinalen, mens Norge må ut mot Nederland i sin kvartfinale.

Kvartfinalene spilles tirsdag kveld i Trondheim Spektrum.