Bilder fra nordisk U20-lagmesterskap på Bislett juli 2023 Foto: Andreas Kristoffer Berge
Se stort bildegalleri

Sverige best på Bislett

Til tross for norsk seier på avslutningsøvelsen 4x400 meter stafett, var det Sverige som vant Nordisk U20-lagmesterskapet på Bislett i helgen. Se også stort bildegalleri.


Etter at Nordic U20 Match ikke har vært arrangert på tre år var mesterskapet endelig tilbake på kalenderen. Sist det ble arrangert var i 2019 da Norge vant i Kristiansand. Etter at covid-19 meldte sin ankomst var det først i år at mesterskapet igjen ble arrangert. Denne gang på ærverdige Bislett Stadion.

Se alle bildene fra stevne HER

Foto: Andreas Kristoffer Berge

 

Norge startet bra

Norge som regjerende mestere startet sterkt og ledet etter 100 meter hekk og 100 meter flatt, men da i de tekniske øvelsene stakk svenskene og finnene ifra. Sverige tok en dobbeltseier i stav før Finland vant slegge, mens et sammenslått lag med Danmark og Island tok seieren i Diskos.

Utover den første dagen ble det norsk seier også på 400 meter flatt, men det var svenskene som var sterkest den første dagen. Etter dobbeltseier på 1500 meter og på 3000 meter hinder, samtidig som de alltid var på pallen i neste alle øvelser, tok de en god ledelse første dagen. Danmark/Island tok for øvrig seieren i tresteg, mens Finland vant 5 kilometer kappgang (kun to finske som deltok og ingen fra andre nasjoner).

Den første av to dager ble så avsluttet med 4x100 meter stafett. Der var det fryktelig tett og det skilte kun ett tidel mellom første og tredjeplass. Det svenske laget kom først i mål med finland fire hundredeler bak. Norge havnet på tredjeplass.

Se alle bildene fra stevne HER

Foto: Andreas Kristoffer Berge

Sverige avgjorde

Under søndagen tok Finland kraftig innpå etter seier i både kulestøt, 200 meter og dobbeltseier i 400 meter hekk, 800 meter og spyd. Dermed tettet det seg til i toppen. Danmar/Island var sjanseløse i sammendraget, men også søndag stak de av med en øvelsesseier etter seieren i høyde. Norge på sin side vant lengdekonkurransen og hadde god kontroll på tredjeplassen i sammendraget.

Sverige tok dog pallplasser under samtlige øvelser og sikret seg dermed gullet sammenlagt allerede før den avsluttende 4x400 meter stafetten.

Se alle bildene fra stevne HER

Foto: Andreas Kristoffer Berge

Norsk seier i avslutningen

Og for en avslutning på helgen det skulle bli. Under den første vekslingen på 4x400 meter stafett mistet Sverige pinnen og dermed også ledelsen. Norge utnyttet dette og fikk en luke de aldri ga fra seg. Til slutt ble det seier til de norske jentene med omtrent to sekunders margin. Bak kriget de tre andre nasjonene og det var tett. Sverige kapret dog andreplassen, Finland tok tredje, mens Danmark/Island kom i mål til en fjerdeplass.

Se alle bildene fra stevne HER

Foto: Andreas Kristoffer Berge

Svensk jubel

Det var dog Sverige som kunne juble til slutt for sammenlagtseieren. Sverige tok gullet med 222 poeng. Finland ble nummer to med 205 poeng, mens Norge kapret bronsen med 153 poeng. Danmark/Island endte på fjerdeplass med 98 poeng.

Se alle resultatene HER (ekstern lenke)

Foto: Andreas Kristoffer Berge

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.