Mari Stensrud og Vilde Tornes Finneide, Oppsal Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Stensrud etter opprykket: –⁠ En ekstremt god følelse

Etter nedrykket fra Rema 1000-ligaen forrige sesong var det en klar målsetning om at Oppsal skulle rett opp igjen. Dette klarte de og Mari Stensrud har vært en sentral brikke i veien tilbake. Vi tok en prat med 19-åringen fra Skreia.


 – Jeg var først og fremst kjempesliten. Ekstraomgangene gikk kjempefort og jeg kan nesten ikke huske at vi har spilt ekstraomganger, sier Oppsals nummer 10, Mari Stensrud, til Kvinneidrett.no når vi snakker med henne et par dager etter opprykket.

For etter å ha mistet direkte opprykk på målstreken borte mot Gjerpen i siste serierunde, måtte Oppsal ut i kvalifisering mot Volda. Den første kampen vant Oppsal, mens Volds vant kamp to. Dermed måtte det en tredje og avgjørende kamp til. Den gikk lørdag i Volda.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Innvolvert i 23 av 34 scoringer

Lagene fulgte hverandre tett hele veien og til slutt måtte det fire ekstraomganger til for å kåre en vinner. Oppsal kunne til slutt juble for opprykket etter en 33-34-seier.

– Det å spille foran 800 som heiet på Volda, og som buet på oss når vi skulle ta straffer, merket man. Man merket presset på å sette sjansene. Men det var kjempegøy, og spesielt når det går vår vei, sier Stensrud.

Kvalifiseringen var godt besøkt både i Volda og i Oppsal Arena. Totalt 2291 tilskuere fordelt på tre kamper gir et snitt på 764 tilskuere.

Stensrud på sin side imponerte kommentatorene med sine 15 scoringer og åtte assist (medregnet den ene straffen Stensrud skaffet). Hun ble med det kåret til banens beste og var med andre ord direkte involvert i 23 av 34 Oppsal-scoringer. Spesielt hennes assist på Oppsals 34. scoring fra My Lervold var av det vakre slaget.

Totalt har det blitt 141 nettkjenninger på Stensrud i 22/23-sesongen (medregnet 1.divisjon og kvalifiseringen). Kun Nora Løken har flere scoringer enn henne i egen klubb med sine 169 mål.

– Jeg er veldig foprnøyd med egen prestasjon. Jeg skøyt mye flere skudd og vi spilte mye mer enn vanlig siden det gikk til ekstraomganger, men jeg er kjempefornøyd. Jeg er en av de som må gå frem med skudd, siden vi har ikke så mange skyttere.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Opprykk på første forsøk

Oppsal har trent som om de spilte i Rema 1000-ligaen og hatt profesjonaliteten som kreves i vår øverste divisjon, men kamparenaen har likevel vært 1.divisjon den siste sesongen. Nå kan de dog igjen kalle seg et Rema 1000-ligalag.

– Det var målet før sesongen, så å klare det med så mye skader. Nora (Løken journ.anm.) ble også skadet før siste kamp. Det er en ekstremt god følelse, og det er alltid deilig å klare målet man setter seg før sesongstart.

Nytt lag og mye skader

Opprykket er første steg på veien mot å komme seg i Norgestoppen på sikt. Dette var noe Oppsal kommuniserte at var målsetningen på sikt under deres kick off foran sesongen. I år har opprykket kommet etter at blant annet Henrik Næss Wilhelmsen og Vigdis Holmeset har kommet inn som trenerteam. Samtidig har laget slitt med utallige skader denne sesongen. Skadelisten er lang, men det holdt likevel til opprykk.

– Vi har fått inn ekstremt mange nye spillere og nye trenere, så jeg startet med å være litt usikker på min plass i gruppa og hvordan laget kom til å bli. Det var mange som ikke kjente hverandre.

Men plassen fant hun fort og hun forteller om et herlig reise sammen med et sterkt samhold i laget.

– Reisen har vært kjempebra. Det har vært et sterkt forhold oss i mellom både på og utenfor banen. Både spillerne og ikke minst trenerne har skapt et veldig bra miljø.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Rema 1000-ligaen neste sesong

Nå venter spill i Norges øverste divisjon igjen neste sesong. Det blir med en forsterket stall og blant annet har allerede Karoline Lund meldt overgang fra København. Samtidig varsler Oppsal om en ny signering i kveld.

– Det skal bli kjempegøy. Det blir selvfølgelig mye hardere, for det er stor forskjell på 1.divisjon og Eliteserien. Men vi får inn nye sipillere og de skadede spillerne kommer forhåpentligvis tilbake. Det blir også ansvar på oss som er igjen, men vi gleder oss til neste sesong, sier Stensrud avslutningsvis til Kvinneidrett.no.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.