Oppsal Håndball Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Oppsal til Rema 1000-ligaen etter vill kvalifisering

Tre kamper og fire ekstraomganger måtte til for at Oppsal og Volde klarte å avgjøre hvem som skulle spille i vår øverste divisjon neste sesong.

Oppsalk vant den første kampen borte mot Volde etter en overbevisende 21-28-seier, men i returen i Oppsal Arena ble Volda for sterke med en 30-33-seier.

Dermed skulle det hele avgjøres lørdag. Volde ledet halvveis med 14-12, men Oppsal fikk en god start på andreomgang og tok ledelsen.

Mot slutten fulgte lagene hverandre tett etter blant annet godt forsvars- og keeperspill av Hanta Satu Hamel og Vilde Tornes Finneide. 25-25 ble til slutt stillingen etter 60 spilte minutter og ekstraomganger måtte til.

Der fulgte lagene hverandre hele veien og etter de første to ekstraomgangene sto det 30-30 og dermed måtte to nye ekstraomganger til.

Der startet Oppsal best og tok føringen. Oppsal hadde straffe på tomålsledelse, men bommet. Da scoret Volda i neste angrep, men Oppsal var sterkest og da My Lervold satt inn ny tomålsledelse på kanskje årets peneste assist fra Mari Stensrud skulle mye til. Volda scoret igjen, mens både Oppsal og Volda bommet i hvert sitt nye angrep det siste minuttet.

Det betydde at Oppsal til slutt kunne juble for en 33-34-seier og opprykk til Rema 1000-ligaen etter norsk håndballs villeste kamp denne sesongen.

Intervju med banens beste og toppscorer Mari Stensrud kommer søndag kveld!

Mari Stensrud leverte hele 15 scoringer for Oppsal og var banens beste i lørdagens kvalifiseringskamp. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet