Bildet hentet fra en tidligere anledning Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet

Odd snublet, men....

..det gjorde også hovedutfordrer HamKam i opprykksjakten. Vi har sett på 2.divisjon avdeling 2.


Porsanger stod for helgens overraskelse da klubben leverte en meget god kamp mot serielederen Odd. Laget fra Lakselv hadde 1-0 til det gjennstod fem minutter av kampen. For Porsanger kan dette ha blitt det viktige poenget som holder klubben oppe i divisjonen. Laget har nå en luke på fire poeng til Nanset.

Nanset tapte lørdagens kamp borte mot Kongsvinger og klubben må snu den litt negative trenden de siste rundene skal de klare å overleve i divisjonen etter denne sesongen. De skal ha Porsanger hjemme i neste kamp i det som blir en nøkkelkamp for å overleve i denne divisjonen for begge lagene.
Foto: Andreas Kristoffer Berge
HamKam kom til kamp mot Lyn 2 på søndag. Laget kunne ta innpå serielederen Odd, men laget klarte ikke mer enn 0-0 mot et godt Lyn 2 lag. Dermed er statusen i toppen fortsatt lik fem serierunder før slutt. Odd har seks poeng til Nathan Flights mannskap.

Bossmo & Yttern fikk en opptur lørdag da klubben kunne hente hjem sesongens tredje seier. Laget slo Sarpsborg 08 med 4-1. Det selv om laget spilte den siste halvtimen med 10 spillere. I teorien kan fortsatt begge klare seg, men begge kan fort også få et mulig nedrykk bekreftet i løpet av de to neste rundene.
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Medkila hadde besøk av LSK 2. Det endte med 2-2 mellom lagene, mens Mjølner fikk en tøff kamp borte mot Stabæk 2. Oslo laget vant den kampen med 5-1. Maren Thoresen scoret hat-trick for hjemmelaget i den kampen.

Under finner dere litt kommentarer fra de ulike klubbene etter helgens kamper. En takk til Lurifax Support for disse.

Lørdag:

KIL Fotball Kvinner - Nanset Fotball Damer 3-1 (1-0)
1-0 Marie-Claire Hirwa Sebazungu
2-0 Victoria Lorentzen
2-1 Marthe Engelstad
3-1 Amalie Garsjø Brunes

Kampanalyse:

Kongsvinger trenar Rune Skasberg:
- Etter to gode prestasjoner og null poeng som resultat ble det i dag en middels prestasjon og tre poeng. Vi styrer kampen, men Nanset er flere ganger farlig frempå. På stillingen 1-0 jobbet de seg nørmere og nærmere en utlikning. Heldigvis for oss så var vi mer effektive i dag enn i forrige hjemmekamp og vinner totalt sett fortjent 3-1.
Våre gjester fra Larvik viste at de har mye kvalitet i laget, og har gode muligheter til å unngå nedrykk med den moralen de viste i dag.

Nanset trenar Andreas Drugge:
- En vanskelig bortekamp mot ett bra KIL. Motståndaren har mye ball och våra angrep blir lite för korta. Vi får svårt att etablera noe angrepsspill. Men trots det så är det vi som har de bästa chanserna men KIL har idag bedre kvalitet i de avgörande momenten. Vi føler att det är lite stang ut just nu men det ska vi snu sammen i de sista kamperna
Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no
Porsanger Idrettslag - Odds Ballklubb Kvinner 1-1 (0-0)
1-0 Aurora Johansen
1-1 Thea Aas

Kampanalyse:

Porsanger trenar Reidulf Høybakken:
- Først en fantastisk innsats av damelaget, de stresser Odd til å gjøre mange dårlige avslutninger. Jevn 1.omg der begge lag har sine muligheter. 2.omg så har Odd ballen mye, men vi tar fortjent ledelsen etter 64 min. Etter det styrer Odd det meste da vi bevisst legger oss tilbake. De skaper mange sjanser på slutten og får fortjent sin utlikning.

Søndag:

Medkila IL Damer - LSK Kvinner Rekrutt - Minibirdsa 2-2 (2-1)
1-0 Frida Nordgård Larsen
1-1  Selvmål
2-1 Emilie Dahl
2-2 Nora Marie Stærk

Kampanalyse:

Medkila trenar Matias Olsen:
- God og jevn første omgang med sjanser begge veier. Andre omgang blir vi etterhvert spilt lave og lsk har initiativet. Jentene står på hele veien og vi er heldige og dyktige som får med oss poeng 

Lsk kvinner Kaptein Ingvild Vik Jonassen:
- Vi leverer ein svak første omgang der vi sliter med frispillingen og ikke er gode nok i gjenvinningsspillet. Slurv fra våres side fører til at Medkila kommer til noen farligheter, og etter hvert tar ledelsen. Vi kommer bedre med utover omgangen, men mangler presisjon på siste tredjedel og er lite effektive. Noe mot spillets gang tar Medkila med seg en 2-1-ledelse til pause.

Andre omgang ligner vi mer på oss selv. Vi er mer tålmodige med ball og klarer å utnytte de store rommene Medkila-spillerne etterlater seg. Dessverre er vi ikke presise nok i avgjørende øyeblikk, og til tross for at de siste 45 minuttene stort sett er enveiskjøring, klarer vi ikke å krige med oss alle tre poengene hjem til Lillestrøm.
Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no
Bjørnevatn Damelag - KFUM Damer 0-2 (0-1)
0-1 Silje Tengesdal Stavnheim
0-2 Ebba Amalie Lund Andersen

Kampanalyse:

Bjørnevatn Robert Berg:
- En kamp med to omganger. KFUM klart best i første omgang. Leder fortjent til pause. I andre halvdel tar vi tak i kampen og er best. Vi produserer sjanser, men marginer i mot og en veldig god keeper hindrer oss fra utligning. På slutten tar vi større risiko og KFUM straffer oss på en kontring. Surt tap, men vi tar med oss en god 2.omgang mot en god motstander. Vi gratulerer KFUM med seieren og ser framover mot ei ny helg og nye muligheter

KFUM trenar Jesper Eek:
- Vi har en god første omgang der vi trykker på og skaper nok sjanser til å punktere kampen, men det ble med ett mål.

Andre omgang blir rotete med mye krig og dueller. Igjen har vi en matchvinner i mål og marginene på vår side, og når vi setter vår andre skåring rett før slutt kan vi sikre vår femte kamp på rad med tre poeng og null baklengs. Solid innsats fra samtlige i troppen.

HamKam Kvinner - Lyn Fotball Damer 2 0-0 (0-0)

Kampanalyse

Hamkam trenar Nathan Flight:
- Vanskelig kamp i dag. Men en kamp som i første omgangen vi skapte mer enn nok sjanser til å vinne kampen. Etter en omgang med total kontroll vi mister litt i andre omgangen og spesielt etter 60 minutter. Og dessverre skapte alt for lite. Men vi jobbes på, vi vet hvor gode vi er som et lag så vi skal jobbes på og prøv å utvikle enda mer.

Bossmo & Yttern - Sarpsborg 08 4-1 (1-0)
1-0 Selvmål
2-0 Tuva Abrahamsen
3-0 Rine-Lovise Nikolaisen
4-0 Selvmål
4-1 Johanne Kolstad

Rødt kort: Olga Liatifi B&Y (62 min)
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Mandag:

Stabæk Fotball Kvinner 2 - Mjølner 5-1 (3-0)
1-0 Maren Hagfors Thoresen
2-0 Malene Maslø Dunsby
3-0 Maren Hagfors Thoresen
4-0 Maren Hagfors Thoresen
4-1 Malin Hansen Juliussen
5-1 Malene Maslø Dunsby

Kampanalyse

Stabæk trenar Johannes Kvammen Kallevik:
- Grei kamp av oss, får satt opp mange sjangser og score en del mål. Vi er ganske fornøyde med resultatet men ser nå fremover mot KFUM på søndag.

Mjølner trenar Thomas Bangstad:
- Vi møter et ordentlig godt hjemmelag. Vil påstå det er et av de bedre laga vi har møtt i år. Blanding av spillere som har et nivå langt over 2div med ungt pågangsmot og talent vant overlegent i dag.

Kampen jevner seg ut i 2omg når de bytter ut de nevnte spillerene med erfaring fra toppserien mm, men da er kampen allerede avgjort.Vi er uansett ved godt mot. Vi ga ikke opp før dommeren blåste for siste gang. Tar med oss en positiv andre omg til fortsettelsen!

Takker en meget hyggelig Stabækgjeng for kampen og lykke til videre!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

2.divisjon