Norge snublet, men EM er fortsatt mulig

Norge kunne skaffet seg direktebillett til EM om laget slo Nederland i Bergen i kveld. Kampen endte 1-1 og Norge må dermed ut i kvalifisering.

De norske jentene hadde alle tiders sjanse til å komme seg direkte til EM, men langt inne på overtiden borte mot Finland røk den beste muligheten. Hadde laget vunnet den kampen hadde det holdt med uavgjort i kveldens kamp. Norge måtte dermed slå dagens motstander.

Det startet veldig bra og Norge var gode og hadde et bra trøkk de første 20 minuttene av kampen. Etter det tok Nederland over føringen og hadde god kontroll på den siste delen av omgangen. Norge fikk ballen i mål, men det ble blåst for en klar offside. Dermed gikk lagene til pause på 0-0.
I den andre omgangen var igjen Norge friskest fra start. En meget godt slått corner fra Vilde Bøe Risa gir Norge ledelsen. Ballen ender tilslutt hos kaptein Caroline Graham Hansen. Hun banker inn 1-0 til Norge til stor jubel fra de fleste av de litt over 8500 tilskuerne på plass denne kvelden på Brann Stadion. Nederland måtte dermed fremover og med 10 minutter igjen er stjernespilleren til Nederland på rett plass. Vivianne Miedema sender ballen i en bue over Fiskerstrand bakerst hos Norge. Etter dette gjør Nederland alt for å bruke tid. Norge klarer heller aldri å komme med den etterlengtede sluttspurten. Dermed ender det hele med 1-1.
Norge ender som nummer tre i gruppen og må med det ut i kvalifisering, mens Nederland slår følge med Italia til EM i 2025. Norge leverer en god kamp mot et sterkt Nederland, så EM billetten røk heller med det sene baklengsmålet borte mot Finland på fredag.
Under litt bilder og  intervjuer fra kampen.