Bildegalleri: Kongo - Nederland: 20-40

Nederland holdt lekestue i Frederikshavn

De nederlandske jentene har åpnet VM solid med to av to mulige seire. Lørdag ble det 40-20 mot Kongo. Vi tok en prat med Bo van Wetering som ble kåret til banens beste. Se også bildegalleri.

Nederland leverte et fyrverkeri av en åpning og ledet 4-0, før Kongo fikk sitt første. Det var dog og Kongos eneste scoring de første 15 minuttene, for Nederland var i en klasse for seg. Tempoet de nederlandske jentene viste i angrepsspillet var kanskje det høyeste tempoet vi har sett så langt i VM, og Kongo hadde rett og slett ikke sjans til å følge med.

Tempoforskjell

Halvveis ut i den første omgangen ledet Nederland med 12-1, Kongo hadde fått rødt kort, og de spilte en periode med tre utespillere på banen. Et spesilt syn å se seks mot tre, der Nederland la opp til et 3-3-forsvar.

– Man har sett 5-1-forsvar en del og det kjørte og Nederland litt i dag, men 3-3 kan jeg ikke si jeg har sett før. Dog en god løsning da du markerer ut tre spillere, samtidig som du har en treer bak der igjen som ligger i sone, sier ansvarlig redaktør i Kvinneidrett.no, Andreas Kristoffer Berge.

Nederland byttet så hele laget og da kom Kongo seg litt mer frem og fikk seg noen mål. Til pause sto det 20-9 til Nederland.

Fortsatte dominansen

Etter hvilen fortsatte det litt i samme spor. Nederland kontret gang på gang og Kongo ble stående som statister til tider. Til slutt endte det med hele 40-20-seier til Nederland som dermed tok sin andre strake seier.

Nå venter Tsjekkia i gruppefinalen for Nederland. Den kampen spilles mandag kveld og vinneren får med seg full pott til mellomrunden.

Bo van Wetering ble for øvrig kåret til banens beste spillere etter åtte mål på åtte forsøk for kantspilleren. Vi tok en prat med henne.