Det norske J16-landslaget jubler etter fredagens kamp. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

J16-landslaget knuste Island

Norge fikk en god åpning på åpent nordisk på hjemmebane med J16-landslaget. Fredag kveld ble Island slått på Strømmen Stadion.

Etter en jevn åpning fikk Norge tatt kontroll over kampen og kvarteret ut i oppgjøret satt den første scoringen.

Solveig Tomren Slemmen headet en corner i mål til norsk jubel blant de 192 fremmøtte på Strømmen Stadion.

Norge virket å ha kontroll utover, men etter halvtimen begynte iherdige islendinger å yppe seg offensivt. Etter at de først kom igjennom og avsluttet utenfor, så satt den for jentene fra Sagaøya.

Islandsk utligning

Emelía Óskarsdóttir kom alene med keeper etter en fin pasning fra Margrét Brynja Kristinsdóttir. Alene med keeper satt Óskarsdóttir sikkert inn 1-1.

Det gikk ikke lang tid før Sigdís Eva Bárðardóttir kom til en ny god islandsk mulighet, men Norge fikk til slutt ballen unna og kjørte kontra. I den andre enden gikk det fort og etter fint spill fikk Signe Amalie Strømnes stå alene foran mål og hamre en ball i nettet til norsk 2-1-ledelse til pause.

Island ble så snytt for en straffe like før pause, men Norge slapp med skrekken og gikk til pause på en ledelse.

To raske

Etter hvilen var det et heltent norsk lag vi så på banen. Martine Trollsås Fenger fikk to baller i bakrom som hun jaget på. Hun vant begge, kom alene med keeper og satt begge sikkert i mål. Plutselig ledet Norge 4-1 etter drøye fem minutter av den andre omgangen.

da tok det ikke lang tid før den tredje store sjansen til Fenger. Keeper reddet dog den tredje muligheten, men på returen var Linnea Sælen og satt ballen i åpent mål.

Resten av omgangen ble preget av norsk kontroll, islandske overganger og mye bytter. Først fire minutter før full tid satt ballen i mål igjen. Bergdís Sveinsdóttir fikk skyte fra 20 meter og satt ballen vakkert i lengste hjørnet.

Dermed endte det med norsk 5-2-seier i fredagens oppgjør.

Norge møter nå Nederland i semifinalen på mandag. Nederland slo for øvrig India 5-1 i sin kamp.

Bildegalleri fra kampen kommer senere sammen med et intervju med tomålsscorer Fenger!