Norge møtte Irland i den andre EM-kvalik-kampen på hjemmebane Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

EM-håpet henger i en syltynn tråd for J19-landslaget

Norge tapte 1-2 i krigen mot Irland på Jessheim Stadion lørdag kveld.


Irland kom best i gang og scoret kampens første mål 19 minutter ut i oppgjøret. Scarlett Herron sendte ballen i mål på andreballen inne i feltet etter et frispark.

Like etter ropte Norge på straffe, men dommeren pekte istedefor på cornerflagget.

Norge slet voldsomt med å skape det helt store før pause mot et lavtliggende og kontringssterkt Irland. Dermed ledet irrene med 1-0 til pause.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Voldsomt norsk press

Etter hvilen kom Norge til en god del flere sjanser og underverker gjorde at Irland fortsatt ledet kampen. 72 minutter ut i kampen kom Irland på en ny kontring og Herron gikk i bakken, dommeren pekte på straffemerket i det som var en av mange kontroversielle avgjørelser.

Straffen ekspederte Eva Mangan i mål og 0-2 på Jessheim.

Kaptein Julie Aune Jorde reduserte til 1-2 i det 82. minutt med et vakkert langskudd. Men til tross for voldsomt norsk press og baller som danset på streken mot slutten endte det med irsk seier.

Vanskelig utgangspunkt

Dermed står Norge med tre poeng etter to kamper før de skal møte ubeseirede Tyskland på tirsdag. Tyskerne vant for øvrig hele 10-0 over Kroatia tidligere lørdag.

Det betyr at det er et ekstremt vanskelig utgangspunkt de norske jentene står overfor i forhold til å kunne ta seg til EM. Hvordan Norge kan ta seg til EM forklares under bildet.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Slik går Norge til EM

  • Kroatia tar poeng mot Irland. Da trenger Norge kun å slå Tyskland.
  • Irland slår Kroatia. Da må Norge vinne med fire over Tyskland for å ta seg til EM.
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Vi kommer tilbake med bildegalleri fra kampen.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.