Danmark møtte Serbia i åpningskampen sin i VM 2023 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Danmark med tre strake i gruppespillet

De danske jentene knuste Romania i den siste gruppespillkampen foran over 10,000 tilskuere i Jyske Bank Boxen i Herning.

Danmark fikk en fin start med 4-1-ledelse fem minutter ut i kampen, men Romania kjempet seg inn igjen og holdt følge frem til omtrent 20 minutter, men derfra og ut handlet alt om danskene.

De danske jentene gikk fra 11-9 til 21-10 på de siste ti minuttene av den første omgangen.

Etter hvilen ble det en ren transportetappe og danskene fikk brukt hele troppen. De ga seg ikke før det sto hele 39-23 mot rumenerne. Dermed ble det tre strake seire til danskene i gruppespillet og med det full pott inn i mellomspillet.

De åpner mellomspillet torsdag kveld med kamp mot Japan, før Polen venter lørdag og Tyskland venter mandag.

Totalt 10,788 tilskuere møtte opp for å støtte de danske jentene i Herning tirsdag kveld. Kristina Jørgensen ble kampens store spiller med hele ti scoringer.