Vilde Bøe Risa jubler for 2-1-scoringen til Eva Navarro. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Deportes Femeninos / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Atlético Madrid slo byrivalen ut av cupen

Skikkelig Bergensvær for Vilde Bøe Risa da hun og Atlético Madrid slo Real Madrid 2-1 og tok seg videre til semifinalen i den spanske cupen.

Atlético de Madrid tok kommandoen fra start og styrte mye av spillet på Centro Deportivo Wanda Alcalá de Henares i skikkelig Bergensvær med sidelengs regn og mye vind torsdag kveld.

Mens vertene hadde ballinnehavet var dog Real Madrid også farlige. Spesielt på overgangene sine.

Begge lag hadde sine muligheter utover den første omgangen og blant annet Vilde Bøe Risa hadde et godt frispark som Real Madrids sisteskanse, Misa Rodríguez, reddet overbevisende. Det var og vertene som først kunne juble da Ludmila da Silva sendte ballen i tverrliggeren og inn 38 minutter ut i kampen.

Real Madrid var nære utligning på overtid, men lagene gikk til pause på 1-0.

Etter hvilen fikk gjestene fra Real Madrid en drømmeåpning da Linda Caisedo sørget for 1-1 47 minutter ut i kampen, men gleden skulle ikke vare lenge.

Kun seks minutter senere smalt det den andre veien. Eva Navarro fyrte av fra 16 meter og sendte ballen nede i nærmeste hjørnet. 2-1 til Atlético Madrid.

Eva Navarro feirer 2-1-scoringen sin foran fotografene. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Deportes Femeninos / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Utover andreomgangen dro det seg til med temperatur ute på banen. Flere tøffe dueller og en dommer som fort kunne blåst en tre-fire straffer. Spesielt da Real Madrid ble snytt for straffe etter en hands midtveis i andreomgang. Atlético Madrid ropte på straffe flere ganger de og, men dommeren hadde lagt en meget høy list og lot seg ikke overlaste av ropende spillere, publikum eller trenere.

Mot slutten av kampen hadde Real Madrid absolutt sine sjanser til å utligne, men godt forsvarsspill sørget for at Atlético Madrid vant 2-1 og tok seg med det til semifinalen i cupen.

Det var flere tøffe dueller torsdag. Her får Athenea del Castillo seg en flyvetur. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Deportes Femeninos / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Også Real Sociedad med Synne Sofie Kinden Jensen tok seg til semifinalen torsdag kveld. De slo Levante 2-1 på bortebane.

Dermed er de fire semifinalelagene klare. Athletic Club, Barcelona, Real Sociedad og Atlético de Madrid skal kjempe om cupgullet utover våren.

Vilde Bøe Risa spilte en meget god kamp for Atlético de Madrid med flere glimrende pasninger og duellspill. Hun ble byttet ut for Estefanía Banini seks minutter før slutt.

Synne Jensen spilte for øvrig hele kampen for Real Sociedad.

I helgen kommer det mer fra spansk fotball da det er full serierunde igjen. Lørdag er vi tilstede på Levante Las Planas sin hjemmekamp mot Eibar i Barcelona, mens søndag er vi igjen på plass i Madrid for å se et nytt Madrid-derby. Da møter Atlético Madrid sin andre byrival, CFF Madrid.

Atlético Madrid jubler for seier. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Deportes Femeninos / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet