BK Tromsøs Madelen Dahl-Sigurdsen var en av de beste spillerne under cupfinalen lørdag. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Vunnet alt i Norge i en alder av 17: –⁠ Har løftet meg veldig

17 år gamle Madelen Dahl-Sigurdsen har vunnet både serien, sluttspillet og NM allerede. Lørdag ble det dog kun et NM-sølv, men ungjenta har hatt en vanvittig utvikling med BK Tromsø det siste året.


Vi møter Dahl-Sigurdsen i Ekeberghallen etter at hennes lag, BK Tromsø, har tapt 2-3 for Koll i cupfinalen. Til tross for skuffelsen har de siste åtte månedene bydd på mye glede for 17-åringen, som fyller 18 i august (født 27/08-2004).

– Jeg vil oppsummere sersongen som veldig, veldig bra. Vi har vunnet serien, sluttspillet og tok gull i cupen forrige sesong. Også er det ikke dårlig med sølv i cupen, men det er bare kjipt å tape finalen. Uansett er sølv veldig bra, sier Dahl-Sigurdsen til Kvinneidrett.no innledningsvis.

For etter å ha startet med cupfinaleseier i september, så gikk BK Tromsø igjennom grunnserien med kun ett tap (for nettopp Koll). Dermed sto BK Tromsø igjen på toppen av tabellen. I sluttspillet gikk de hele veien til finalen og slo Randaberg 3-0 i kamper. Lørdag ble det et knepent finaletap for Koll, men Dahl-Sigurdsen har allerede vunnet alt man kan vinne på norsk jord med et klubblag. Det før hun engang er ferdig på videregående.

Dahl-Sigurdsen (i midten) jubler for poeng i cupfinalen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

– Veldig takknemlig

Første gang Kvinneidrett.no fikk se Madelen i aksjon var i cupfinalen i fjor. Da var cupfinalen flyttet til september på grunn av coronapandemien. Da fikk hun noen innhopp i finalen. I lørdagens finale spilte hun nesten alt.

– Det er veldig, veldig gøy at jeg får den tilliten av Vitor (Macedo, trener red.anm.) til å starte og spille hele kampen, selv når det butter imot. Jeg er veldig, veldig takknemlig for det. Det er veldig gøy å få lov til å spille, og få lov til å være med på å prøve å gjøre en forskjell.

Ikke bare spilte 17-åringen i finalen, men hun leverte også på et høyt nivå. Den 173 centimeter høye midtspilleren* var nemlig en av de beste poengplukkerne i finalen. Med en rekkevidde på 290 centimetere sørget hun for ti poeng via blokkspill og sitt angrepsspill. Samtidig leverte hun den beste pasningskvaliteteten i finalen med sine 62 % (Thea Jürgensen hos Koll hadde høyere prosent, men var kun på banen i et par minutter).

– Jeg føler at progresjonen har vært veldig god. Med god hjelp fra Vitor som trener har jeg fått løftet meg veldig, veldig mye. Både i blokk, i angrep og på serve. Så det føles veldig bra å få lov til å prøve å vise hva jeg kan.

Dahl-Sigurdsen jubler for poeng i lørdagens cupfinale. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

– Klarte å samle oss bra

Men det ble likevel ingen drømmefinale for Dahl-Sigurdsen og BK Tromsø. De fikk en dårlig start og lå under 0-2 i sett. Likvel ga de seg aldri og utlignet etter hvert til 2-2 og sikret et femte og avgjørende sett på imponerende vis.

– Vi klarte å hente oss veldig godt inn og kjempet bra. Jeg synes vi klarte å samle oss veldig bra, for jeg synes ikke vi var helt topp på starten. Alle klarte å løfte seg, vi fikk energien opp og ting klaffet. Da gjorde vi ting veldig bra.

I det femte ble det til slutt tap 11-15 og dermed kunne Koll juble for NM-gull. Dahl-Sigurdsen sender sine gratulasjoner i retning Osloklubben.

– Det er selvfølgelig en veldig spennende og jevn kamp. Den kunne gått begge veier, men i dag var det Koll som tok seieren. All gratulasjon til Koll.

Likevel. Tar man snittalderen på de to lagene er det ingen tvil om at BK Tromsø har en fin fremtid i vente. Laget er ungt og møtte lørdag et ganske mye mer rutinert lag.

– Jeg tror framtiden kan bli bra. Vi fortsetter å gunne på på trening og fortsetter vi å utvikle oss som lag og som enkeltspillere, så tror jeg det kan bli spennende å se hvor vi havner.

Dahl-Sigurdsen får sølvmedaljen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

– Skal bli spennende

Dahl-Sigurdsen selv har nettopp fullført sin andre sesong med BK Tromsø og har således hvert med på reisen til toppen med klubben som rykket opp til Mizunoligaen kun for noen sesonger siden. Til høsten starter hun på sin tredje sesong i vår øverste liga, mens klubben starter på sin fjerde sesong.

– Jeg ble med på BK Tromsø Elite da jeg begynte på førsteåret på videregående. Jeg ser bare at vi som et lag bare har løftet oss sinnsykt mye på de to årene. Jeg synes det er veldig spennende å se hvordan vi kommer til å løfte oss videre, for det er den siste tiden jeg synes jeg vi har hatt aller størst progresjon, så det skal bli spennende å se.

Personlig er målet å bli så god som mulig.

– Ambisjonene mine er å utvikle meg så mye som jeg kan og bli så god som mulig, sier hun avslutningsvis overfor Kvinneidrett.no.

*Kilde: Norges volleyballforbund

BK Tromsøs Madelen Dahl-Sigurdsen jubler for poeng under cupfinalen i september 2021. Den gang ble det NM-gull. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

NM Volleyball BK Tromsø