Viktig seier til Norge

Norge reiste seg hjemme mot Østerrike dager etter det skuffende resultatet i Kasaksthan.

Norge slo Østerrike med 2-1 i den vitkige kampen i Nations League mandag kveld. Norge skuffet radikalt da klubben spilte mot Kasaksthan fredag kveld, men viste seg fra en annden side i mandagens kamp.

De første 15-20 minuttene var Norge veldig gode og styrte kampen. Brann-spiller Felix Horn Myhre satte inn 1-0 tidlig i oppgjøret etter et vakkert forarbeid av Alexander Sørloth. Sørloth tangerte forøvrig sin far med 55 spilte landskamper denne mandagen.
Halvveis i omgangen kom gjestene mer med og tok over. De klarte å tre seg igjennom i midten og Marcel Sabitzer utliknet til 1-1 etter 37 minutter. Norge la om for å demme opp og det så ut til å gi gevinst.

I den andre omgangen klarte ikke gjestene å fortsette det grepet de hadde på Norge før hvilen. Norge produserte heller ikke de helt store sjansene, men fikk det viktige målet. Målkongen Erling Braut Haaland viste igjen sin klasse. Han lurte offsiden på et innlegg. VAR sjekket at City spissen var de nødvendige centimeterne på rett sted. Dermed ble scoringen godkjent ti minutter før full tid. Norge vant dermed kampen med 2-1 og står sammen med Slovenia med fire poeng på to kamper.