Viking TIF vant toppkampen

Serielederen Viking TIF tok i mot nummer tre på tabellen, Follo, til duell denne onsdagen. Vertene hentet hjem nok en seier.

Hjemmelaget stod med tolv strake foran denne kampen, mens Follo var på tredjeplass med 18 poeng på de første 12 serierundene.

Gjestene best i gang
Den første omgangen ble en tett og jevn affære selv om gjestene sjokkåpnet i kampen. Dag Hafsengen Olsen sendte bortelaget i rødt opp i en 5-1 ledelse etter kun frem minutter. Halvveis i den første omgangen reduserte Miguel Pereira til 5-8.

Med fem minutter igjen på klokken satte samme mann inn 13-14 og hjemmelaget hadde fått kontakt. Emil Hansson ordnet 15-15 med litt over to minutter igjen av omgangen. Vertene tok så ledelsen, før Dag Hafsengen Olsen ordnet 16-16 til pause.

Vertene snur kampen
Etter hvilen stikker Follo i ledelsen med noen mål igjen. Andreas Pihl gir bortelaget 18-22 etter ti minutter. Dermed må serielederen løfte seg selv igjen i kampen. De kommer derimot raskere tilbake i denne omgangen. Etter knappe 17 minutter setter Karsten Enoksen inn 23-23. Samme mann sender serielederen i ledelsen etter knappe 19 minutter. Derfra stikker hjemmelaget i fra.

Med fem minutter igjen øker Markus Buchardt vertenes ledelse til 28-24. Helt på tampen setter Karsten Enoksen inn sluttresultatet. Vertene vinner dermed kampen med 30-26. Dermed tar Viking TIF sin 13 strake seier i serien denne dagen. Laget har dermed 8 poeng ned til Sandefjord og Follo som følger.

For hjemmelaget var det Emil Hansson som satte flest med sine åtte scoringer foran de 315 fremmøtte i Haukelandshallen. Miguel Pereira fulgte så med sine syv scoringer. Mads Vejby Hansen ble mestscorende for Follo med sine seks mål. Under litt bilder. Album kommer.