Siste pep-talk før kamp mot Tiller tidligere i år. Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no

Viking stikker i fra

Viking stikker i fra i tet på avdelingen etter at Molde spilte sin andre uavgjorte kamp på rad.

Den landsdekkende 2.divisjonen for kvinner rullet i gang igjen denne helgen. Vi har sett på hvordan det gikk i 2.divisjon avdeling 1. Før høsten startet hadde Viking taket på avdelingen, kun få poeng foran Molde. Molde har på sin side startet høsten med to uavgjorte, slik at Viking som vant denne helgen har klart å opparbeide seg et forsprang på fem poeng.
Det kan Molde reparere litt på om klubben vinner den innbyrdes kampen lørdag 26.august. Det oppgjøret går i Molde. Tiller holder fortsatt på 3.plassen etter at laget denne helgen slo Avaldsnes 2 med 2-0. Bak der følger Bryne på en 4.plass etter 2-2 hjemme mot Molde denne helgen. Laget ledet 2-0 til pause, mens gjestene kom tilbake etter hvilen.

Frigg tok et viktig steg vekk fra bunnen med sin 4-3 seier i sør mot Arendal. Laget har nå 7 poeng mellom seg og nedrykksplass. Herd ga Vålerenga 2 kamp det meste av oppgjøret og VIF 2 vant tilslutt med 1-0.
Under kan dere lese kommentarer fra trenerne og spillere etter oppgjøret. Disse er levert til oss fra Lurifax Support.

Bryne trenar Pål-Stian Eriksen:
En kamp med to omganger, vi best første og Molde i 2. Fair med 1 poeng til begge lag.

Molde trenar August Nyland Ørsahl:
Sliter med å finne oss sjøl i første. Stykkevis OK - men vi bommer. Snur om i andre og tør - det er enkelt å gjøre når man ligger under. Føler vi skulle bikka denne i vår favør, det gjør vi ikke.

FK Haugesund - Viking FK - Kvinner
0-1 Hanne Sæthre Jakobsen
0-2 Oda Stornes Stålesen
0-3 Nora Heggheim
0-4 Karen Rygg Ims

Haugesund trenar Thomas Sandø Dahle:
Vi møter et veldig godt Viking,vi står bra i mot de første 75 min, Viking har bara trykk og skaper noen sjangser, de scorer på et frispark og etter det går lufta ut av ballongen vår og de vinner fortjent. Fornøyd med de første 75.min.

Viking trenar Magnus Espeland Meling:
Tøff og fysisk kamp mot et lag som er bra til å gjøre det vanskelig for motstanderne. Kampen lever med 0-0 til pause. I 2.omg får vi brukt ballen mer i de rommene som oppstår hos Haugesund og vi få mer kontroll på kampen. God prestasjon og et sterkt resultat mot et meget godt hjemmelag
Tynset - Amazon Grimstad - kamp utsatt
Kampen ble utsatt grunnet uværet "Hans" sin herjinger.

Tiller - Avaldsnes 2 2-0 (0-0)
1-0 Andrea Buberg Sæteren
2-0 Isabel Teigen
Rosenborg BK Kvinner 2 - Sogndal FK 0-2 (0-1)
0-1 Andrea Sælid Njøs
0-2 Marte Hovland

Sogndal spelar Marte Hovland:
I starten av 1.omgang blei me spelt alt for lett gjennom i det høge presset vårt, fordi me alltid var litt for seine og Rosenborg fekk slått ein del ballar i bakrom på sidene våre. I slutten av 1.omg har me klart å justere presset vårt og det er akkurat det me får scoring på. Back vinn ball og slår spiss i bakrom og får score på opent mål. I 2.omg tek me over kampen, me er veldig gode både i det høge og låge presset vårt og kjem til mange overgangar. Me får igjen scoring på det høge presset vårt. Rosenborg får nokre sjangsar, men Lena har full kontroll i mål. Me vinn 2-0 i ein viktig kamp Veldig deilig å ta med seg 3 poeng på bussturen heim frå Trondheim. I tilegg var det mange på tribuna som hadde teke heile turen opp til Trondheim for å heia på oss, veldig kjekt med so god støtte!

Arendal Fotball Kvinner - Frigg Oslo 3-4 (2-2)

Arendal trenar Remi Natvik:
Vi bruker litt tid på å finne strukturen i det defensive. Prestasjonen offensivt er bra, vi setter opp endel gode angrep og scorer fine mål. Blir en litt for åpen kamp. Hvor vi slipper inn for lette mål.
Sportsklubben Herd - Vålerenga Fotball Damer 0-1 (0-0)
0-1 Anna Hole-Stenerud

Herd trenar Tom-Gøran Jønsson:
Vålerenga 2 er et meget godt fotballag, og vi taper fortjent 1-0. Vi har muligheten til å straffe de, men er dessverre litt unøyaktig når vi får muligheten til å kontre.

Vålerenga trenar Tove Tuntland:
En kamp vi stort sett spiller på Herd sin banehalvdel. På tross av et stort spillemessig overtak, og 3 i metallet så blir det bare med et mål. Kudos til et hardtarbeidende Herd gjennom 90min.