Lagbilde av Viking før bortekampen mot Tiller litt tidligere i år. Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no

Viking med storseier

Viking slo Tiller med klare sifre i lørdagens kamp. Dermed fortsetter laget fra Stavanger å nærme seg opprykk.


Viking fortsetter å imponere i 2.divisjon avdeling 1. Lagte slo til med hele 6-0 i helgen mot formsterke Tiller. Molde slo Haugesund med 2-0 hjemme, men laget har fortsatt fem poeng opp til Vining. Opprykkskampen i denne avdelingen kan avgjøres allerede denne helgen da Molde tar i mot Viking til duell. Vinner vertene får vi spenning gjennom høsten, men med Viking seier, så er nok de mørkeblå klare for opprykket.

Fra 6.plass og ned til 13.plass er det veldig jevnt. Kun seks poeng skiller lagene i den  gruppen, slik at det blir en meget spennende høst med mange jevne og tette oppgjør. Arendal slo til med 2-1 borte mot et formsterkt Sogndal lag. Amazon Grimstad slo Bryne på 4.plass med 1-0 etter en tidlig scoring i den kampen.

Rosenborg 2 vant i Oslo mot Frigg, men med de andre resultatene er RBK 2 fortsatt under nedrykksstreken. Avaldsnes 2 hadde alle muligheter til å slå Herd, men det oppgjøret endte med 1-1.

Under kan dere lese hva de ulike lagene tenker om oppgjøret de var involvert i. En takk til Lurifax Support for kommentarene.

 
Lørdag:

Viking FK - Kvinner - Tiller Idrettslag Fotball 6-0 (3-0)
1-0 Vilde Bakke-Andersen
2-0 Hanne Sæthre Jakobsen
3-0 Karen Rygg Ims
4-0 Hanne Sæthre Jakobsen
5-0 Sanne Bolette Dale Lekven
6-0 Mari Fisketjønn Indrebø Slutt 6-0

Kampanalyse:
Viking trenar Magnus Espeland Meling:
- Meget god gjennomkjøring av oss mot et bra Tiller lag, som består av mange gode fotballspillere. Vi starter kampen bra og så jevner den seg ut midtveis 1.omg. Vi får 2 mål i det Tiller har kommet inn i kampen. I tillegg scorer vi rett etter pause. Det gjør at vi har kontroll på kampen stort sett hele tiden. Veldig fornøyd med utviklingen av laget de siste kampene.

Tiller trenar Geir Arne Kristiansen:
- Fullt fortjent tap, Viking er gode og effektive i dag og vi scorer ikke på våre sjanser. Litt mye med 6-0 etter spill og sjanser. Vi børster skuffelsen av oss og retter blikket mot det vi kan gjøre noe med...neste trening og ny kamp vs Bryne allerede på onsdag.

Foto:
Molde FK Kvinner - FK Haugesund
1-0 Solveig Tomren Slemmen
2-0 Frida Stangnes Grønhella

Kampanalyse:
Molde trenar August Nyland Ørsahl:
- Vi finner noe som nærmer seg toppnivået i perioder - her har vi noe på gang! Bør ha flere. Litt humpetitten på Reknesbanen. 

Haugesund trenar Thomas Sandø Dahle:
- Tøff bortekamp der Molde er både gode å litt heldig med å score veldig tidlig i begge omgangene. De er et bedre lag enn oss og vinner fortjent, men honnør til spillerne våre som fighter helt inn, viser sterk moral! 

Søndag:

Sogndal FK Damer - Arendal Fotball Kvinner 1-2 (0-1)
0-1 Victoria Louise Cummings Westberg
0-2 Maja Tveit Naalsund
1-2 Silje Torvanger

Kampanalyse:
Sogndal trenar Robert Hovland:
- Skuffande prestasjon av oss. Me har ballen mesteparten av tida, mn klarar ikkje skapa nok store sjansar fordi me ikkje er gode nok i bearbeidingsfasen. Me møter eit kynisk og godt organisert Arendal lag som gjer alt dei får lov til innanfor rammene dommaren set. Kjekt at Silje fekk opna scoringskontoen.

Arendal trenar Remi Natvik:
- Starter kampen bra og går fortjent opp i ledelsen. Sogndal skaper lite. Det blir med noen lange baller og langskudd. Det har vi god kontroll på. Så lykkes vi i det høye presset på scoring nummer 2. Alt i alt en fortjent seier og en fortreffelig busstur hjem med 3.poeng.
Foto:
Avaldsnes Utviklingslag - Sportsklubben Herd 1-1 (1-1)
1-0 Libe Haftorsen-Brakstad
1-1 Thea Dalhaug Ulla

Kampanalyse:
- Herd trenar Tom-Gøran Jønsson: En kjempegod bortekamp hvor vi er det laget som skaper flest store sjanser. Men ett poeng her er vi ok fornøyde med.

Frigg Oslo FK - Rosenborg BK Kvinner 2 0-1 (0-0)
0-1 Thea Arnegård Kulvik

Kampanalyse:
Rosenborg trenar Bjarte Lindbak Guttormsen:
- Vanskelig kamp mot en god motstander. Tar ledelsen tidlig i andre omgang - og ror seieren fint i land. Vi takker Frigg for kampen, og ønsker de lykke til videre 

Vålerenga Fotball Damer 2 - Tynset IF 2-0 (1-0)
1-0 Johanne Østby Haug
2-0 Tuva Braathen Fredriksen

Kampanalyse:
Vålerenga trenar Tove Tuntland:
- I dag spiller vi en veldig god kamp. Strålende i gjennvinningsspillet og modige i den offensive markeringen. Kontrollert kamp fra start til slutt.

Foto: Andreas Kristoffer Berge
Amazon Grimstad FK - Bryne FK 1-0 (1-0)
1-0 Lise Farstad

Kampanalyse:
Assistenttrener Amazon Grimstad Andreas Kristoffer Berge:
- Fra start fikk fire spillere sin offisielle Amazon Grimstad-debut. Inger Sophie Aasheim fra Fevik, Juni Wullum Ellefsen fra Kragerø, Martha Sagebakken Omdal fra Lillesand og Vilde Birkeli fra Skedsmo startet alle sin første kamp. Og for en drømmestart vi fikk foran 203 tilskuere på solfylte Levermyr Stadion. Seks minutter ut i kampen slo Kaia Wilson en corner inn i feltet. Etter litt klabb og babb fikk Lise Farstad priket ballen i mål via en Bryne-spiller og 1-0-ledelse på Levermyr. Bryne hadde sine muligheter utover omgangen. Vi slet delvis med presspillet og ga Bryne plass i mellomrommet, men gjestene fikk aldri utnyttet det. Samtidig fikk vi våre overganger og var farlig frempå. Det sto likevel 1-0 halvveis. I pausen byttet vi inn Emma Sannæs Kristiansen som etter 364 dager etter sin forrige fotballkamp. Hun var uheldig og røk korsbåndet i fjor, men søndag var hun tilbake på banen etter en lang opptreningsperiode. I tillegg til byttet fikk vi justert andre deler som gjorde at presspillet fungerte i mye større grad. Vi skapte flere gode muligheter, mens vi slapp Bryne kun til farligheter, men unngikk de aller største sjansene i mot. Mot slutten fikk også Ada Christin Larsen (14 år og 338 dager gammel) sin A-lagsdebut. Den lokale ungjenta ble hentet opp fra J15-laget til Amazon Grimstad og Imås etter at trenerteamet lot seg imponere av henne under en kamp tidligere i uka. Bryne skapte et par farligheter mot slutten av kampen med både corner og frispark, men vi holdt unna og kunne juble for tre ekstremt viktige og deilige poeng. Vi er godt fornøyd med tre poeng og hvordan jentene responderte på pausepraten. Selv om Bryne var et meget godt lag i dag og det ble en skikkelig krigekamp, var det en fortjent hjemmeseier for oss.
Foto: Andreas Kristoffer Berge
Bryne trenar Pål-Stian Eriksen:
- Amazon står på og kjemper hele matchen, de er vanskelig å bryte ned. Vi mangler dessverre litt kvalitet i begge boksene idag. Nye muligheter allerede onsdag.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

2. divisjon