Sanna Lekven og hennes Viking rykket opp denne helgen Foto: Andreas Kristoffer Berge

Viking klar for 1.divisjon!

Det er bare å gratulere Viking damene med opprykket til 1.divisjon. Klubben får også gratulasjoner fra sine konkurrenter i divisjonen etter årets sesong.


Overskriften denne runden er opprykket til Viking damene. Klubben har forsøkt i tre år nå og endelig kom opprykket, et meget fortjent opprykk. Laget har vært best hele sesongen og klubben står kun med et tap denne sesongen. Det kom borte mot Molde. Det var likevel aldri tvil om at Stavanger laget skulle opp. Neste sesong skal de spille i 1.divisjon og klubbene i divisjonen kan allerede nå regne med Viking som en tøff motstander neste år. I helgen slo laget Bryne grundig på Jæren. Spillere, ledere og fans kunne dermed slippe jubelen løs.

Rosenborg BK 2 var klart best mot Molde i helgens kamp. Hjemmelaget vant 4-2 tilslutt, men ledet 4-1 etter en meget god omgang før pause. Tiller hadde sine sjanser mot Avaldsnes 2, men de slet med å omsette disse i scoring. Hele tre stolpeskudd hadde klubben i 2-2 kampen. Laget fra Trøndelag har likevel levert en meget god sesong. Det ble et viktig poeng for Avaldsnes 2 i kampen i bunnen.

Amazon Grimstad måtte flytte kampen sin fra gressbanen til kunstgress da snøfallet kom lørdag morgen i Grimstad. Frigg vant den kampen med 2-1. Dermed har Grimstad laget to poeng opp til Avaldsnes 2 i kampen om å stå i divisjonen.
Foto: Mikal Lindøe, Sportskollektivet.no
Med kun to runder igjen, så er det klart at Tynset og Herd må ned til 3.divisjon. Begge lagene tapte denne helgen. Tynset røk med klare 0-6 hjemme for Haugesund. Simone Pedersen (bildet over) scoret like godt fire mål for gjestene. I tillegg scoret hun ekte hat-trick på fire minutter i andre omgang. Herd røk med 1-3 hjemme mot Sogndal.

Under kan dere lese noen kommentarer fra kampene. Disse kommentarene er levert til oss fra Lurifax Support.

Lørdag:

Sportsklubben Herd - Sogndal FK Damer 1-3 (0-2)
0-1 Andrea Sælid Njøs
0-2 Silje Torvanger
0-3 Julie Slattum Pettersen
1-3 Sophia Oline Fjørtoft

Kampanalyse:

Herd trenar Tom-Gøran Jønsson:
- Dessverre nok et tap i en jevn fotballkamp. Vi prøver hardt, men får det ikke heilt til.

Sogndal trenar Robert Hovland:
- Ein jamn kamp der me skapar mykje framover. Etter ein rotete start på kampen frå vår side tek me meir og meir over og har gode kombinasjonar. Scorer to kjappe mål og får betre balanse i laget. Me er veldig gode i det låge presset og har bra kontroll på kampen når me legg på til 3. Så får me ei unødig redusering, men jobbar knallhardt og struktert og har god kontroll i slutten. Herleg og viktig seier. Amazon tapte, så no er plassen sikra - deilig. SNP 
Foto: Mikal Lindøe, Sportskollektivet.no
Arendal Fotball Kvinner - Vålerenga Fotball Damer 2 3-0 (1-0)
1-0 Mona Melhus Gundersen
2-0 Maja Tveit Naalsund
3-0 Maja Tveit Naalsund

Kampanalyse:

Arendal trenar Remi Natvik:
- Vi gjennomfører en solid kamp. Slipper til veldig lite. Holder nullen nok engang, gledelig at vi får scoret 3 ganger.

Vålerenga trenar Tove Tuntland:
- Vi dominerer banespillet totalt, men er fremdeles ikke dyktige eller skarpe nok foran mål. Mens Arendal scorer på 3 av sine 4 sjanser. Da blir det fort 3-0 da.

Amazon Grimstad FK - Frigg Oslo FK 1-2 (0-2)
0-1 Tiril Haga
0-2 Tiril Haga
1-2 Ida Livgård Jensen

Kampanalyse:

Assistenttrenar Amazon Grimstad Andreas Kristoffer Berge:
- Snøfall gjorde at kampen ble flyttet fra naturgress til kunstgress og vi må berømme banemesteren for meget god service som rakk å få klar kunstgressbanen på rekordtid.
Frigg vant helt fortjent og det er ingenting å si på resultatet. I dag tapte vi mot et bedre lag og tapet kunne vært mye større. Vi er rett og slett heldige som slipper unna med 1-2 der deres to mål kommer på løp i bakrom, mens vår kommer på en corner.
Dette var nok en av våre svakaste kamper denne sesongen, og det er det som er mest skuffende i dag.

Vi skulle helst spilt på naturgresset der vi ikke har tapt på ti kamper, men været kan vi ikke gjøre noe med. Samtidig hadde ikke prestasjonen vår i dag holdt til poeng på gresset heller, for vi var for langt unna der vi skal være.
Foto: Andreas Kristoffer Berge

Bryne FK - Viking FK - Kvinner 0-7 (0-4)
0-1 Sanne Bolette Dale Lekven
0-2 Oda Stornes Stålesen
0-3 Kristina Louisa Milne
0-4 Vilde Bakke-Andersen
0-5 Ida Holm Neset
0-6 Kajsa Pettersen
0-7 Kajsa Pettersen

Kampanalyse:

Viking trenar Magnus Espeland Meling:
- Total dominans fra start til slutt! Meget imponerende over hvordan spillerne evner å presterte i en slik type kamp. Imponerende å score 7 mål mot et Bryne lag som knapt slipper inn mål. Mørkeblå galskap på sitt beste 

Søndag:

Rosenborg BK Kvinner 2 - Molde FK Kvinner 4-2 (4-1)
1-0 Karna Sæther Sødahl
2-0 Karina Ornæs Midjo
3-0 Thea Arnegård Kulvik
3-1 Vilde Pommeresche Aasprang
4-1 Hedda Krogstad Lium
4-2 Eivor Ulvund

Kampanalyse:

Rosenborg trenar Bjarte Lindbak Guttormsen:
- En mørk aften på Koteng arena - men nok snakk om lysmastene. Vi starter kampen på mesterlig vis, og skaper mange store sjanser. Resultatet til pause er fortjent 4-1.
2.omgang står vi godt mot et Moldelag som presser oss høyt. Takker Molde for kampen, og ønsker de en god tur hjem.

Ps. Vil benytte anledningen til å gratulere Viking med opprykket. Meget fortjent.
  
Molde trenar August Nyland Ørsahl:
- Vi prøver på litt nye ting - lykkes delvis i det offensive, og bommer totalt i det defensive i første. Veldig god andreomgang - resultatet ble som det ble - her handla det for oss om å gi muligheter og være offensive. 

Til slutt vil jeg gratulere Viking med et fortjent opprykk - den høsten de har gjort etter de tapte mot oss på Aker står det STOR respekt av. De vil garantert gjøre en god sesong neste år i 1.divisjon.
Foto:
Tynset IF - FK Haugesund 0-6 (0-3)
0-1 Malin Røyset Johannesen
0-2 Simone Pedersen
0-3 Solfrid Hetleflåt Bråthen
0-4 Simone Pedersen
0-5 Simone Pedersen
0-6 Simone Pedersen

Kampanalyse:

Haugesund trenar Thomas Sandø Dahle:
- En kamp vi er både gode og litt heldige i, Tynset har noen muligheter i 1 omg, men vi klarer å stenge igjen, så lykkes vi bra med kamp planen og er gode og effektive fremover på banen! Nok en godt gjennomført kamp av jentene! Takk til Tynset for hyggelig vertskap.

Avaldsnes 2 - Tiller 2-2 (1-1)
1-0 Emilie Guddal
1-1 Andrea Buberg
2-1 Kristine Nybru
2-2 Siri Berg-Johansen

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

2.divisjon