Brendesæter etter kamp mot Åsane 2 Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball

Venter i spenning på oppsettet

Torsdag ettermiddag kommer oppsettet for 2.- og 3.divisjon. Vi tok en prat med noen av de lokale klubbene i 3.divisjon i forkant av at gruppene offentliggjøres.


Det er den tiden av året igjen da oppsettet og puljene til kommende sesong skal settes. Torsdag denne uken kommer oppsettet til kommende sesongs 3.divisjon. Det er som kjent 10 lokale lag i 3.divisjon, så om vi ser på det helt geografisk, så kan den gruppen som gir minst reising være:
De ti lokale lagene (Bjarg, Brann 2, Bremnes, Fana, FK Fyllingsdalen, Frøya, Lysekloster, Os, Sandviken og Stord), to lag fra Sogn & Fjordane krets (Førde og Florø) og to av de tre lagene fra Haugalandet (Djerv 1919, FK Haugesund 2 og Åkra).  

For lagene i år, så var det åtte lag i 3.divisjon i 2021. De hadde med seg tre lag fra Sogn & Fjordane og tre lag fra Oslo. Tidligere i har vi også hatt delte grupper hvor noen har reist nordover til Sogn & Fjordane og Sunnmøre, mens andre har havnet i gruppe med lag fra Rogaland. 

Mandag snakket vi med Kari Lindevik i Divisjonsforeningen for å få et tidspunkt når denne sendingen skal være. Det eneste hun da kunne si var at på grunn av situasjonen smittemessig i Oslo, så av det fortsatt uvisst, men det ble uansett torsdag etter klokken 14.00.

Vi tok en liten prat med noen personer knyttet til noen av klubbene.

Ørjan Håland, trener Fana:
Kunne fortelle at han ikke hadde gitt det for mye tanker, da dette ikke var noe han kunne styre. Hadde hadde derimot sett eksempler på at lagene fra Hordaland ble splittet opp, mens andre snakket om å holde de samlet grunnet usikkerheten rundt smitte. Uansett var han og spillerne ikke fremmed for ideen å reise og møte andre lag enn kun de lokale. 

Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball
Birkelund fornøyd med opprykket i 2019

Torbjørn Birkelund, trener Bjarg:
Han var spent på hva som skjedde. Rent økonomisk hadde en gruppe med alle Bergenslagene vært best, men han og spillergruppen hadde ikke noen problemer med å reise for å spille kamper. - Helt ok å måte nye lag, sier Birkelund.  

Geir Hopsdal, sportslig leder FK Fyllingsdalen:
Laget fra Dalen ønsket seg klart en lokal pulje. Hopsdal trodde spillerne satte mest pris på lokaloppgjørene og det trakk også mer folk en kamper mot andre. Dermed håpet klubben på en så mest lokal samling som mulig. 

Geirmund Brendesæter, trener Bremnes:
For klubben fra Bømlo, så var hovedønsket å havne i gruppe med klubbene fra Haugalandet. (Åkra, FK Haugesund 2 og Djerv 1919). Enklere å komme seg dit enn til for eksempel Florø. Uansett syntes Bredesæter at dte bare var kjekt å være i den nasjonale 3.divisjonen. Det hadde aldri klubben vært. 
 
Uansett ønsker, så må vi vente til torsdag før vi får svaret. Vi oppdaterer denne artikkelen, så fort vi har klart svaret når live-sendingen starter torsdag. 

 

 
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.