Fra oppgjøret i NM mellom Start og Vålerenga Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Vålerenga videre i fotballfesten på Sør Arena

Start satt ny tilskuerrekord. De hadde flest store målsjanser og imponerte stort, men Vålerenga scoret på sine, mens Start traff metallet.

Vålerenga startet kampen best og kun fire minutter ut i kampen satt Tuva Espås inn 0-1 på en retur, men så våknet Start. De fikk noen elleville sjanser fra en cornerbonansa rundt kvarteret ut i kampen, men Vålerenga slapp med skrekken. I tillegg rundet Ina Marie Andresen Vålerengas sisteskanse litt etter da Jalen Tompkins totalt feilberegnet en bakromspasning. Dog var touchet litt langt og igjen slapp gjestene med skrekken. 29 minutter ut i kampen flikket så Olaug Tvedten inn 0-2, mens fire minutter senere satt Espås inn 0-3. Mange trodde da at kampen var over, men like før pause reduserte Tomine Enger til 1-3 og det var håp tent på Sør Arena.

Start skapte mest

Minuttet etter hvilen headet dog Espås inn hattricket sitt etter et strålende innlegg fra Ronja Arnesen og 1-4. Start ga seg dog ikke. Først traff Anny Kerim-Lindland tverrliggeren før Tomine Enger banket ballen i stolpen og ut. Start produserte flere gode muligheter utover kampen, men først 87 minutter ut i kampen satt den. Kerim-Lindland flikket igjennom Andresen, som alene med keeper satt ballen sikkert og 2-4 i Kristiansand.

Start jaget på for en ny redusering i sluttminuttene, men rutinen til Tompkins i mål kom til syne da hun drøyet og drøyet utover sluttminuttene. Dermed endte det til slutt med 2-4 og Vålerenga tok seg videre til kvartfinalen.

Ny tilskuerrekord

2365 tilskuere tok turen til Sør Arena tirsdag kveld. Det er ny tilskuerrekord for Start sitt damelag og det var en flott ramme rundt kampen der 98 % av tilskuerne holdt med hjemmelaget.

Tilskuersnittet til Start i 2. divisjon denne sesongen ligger for øvrig på 582.