VIF - Celtic CL-kvalifisering 2023 Foto: Andreas Kristoffer Berge

Vålerenga tapte i Madrid

Det ble et knepent tap borte mot Real Madrid, men mulighetene er åpne for avansement for Oslo-laget.

Real Madrid startet kampen best da Athenea del Castillo fikk lagt inn i feltet fire minutter ut i kampen. Inne i feletet kom Claudia Zornoza på returen og satt ballen i åpent mål til 1-0-ledelse.

Real Madrid styrte omtrent alt ute på banen, men det var Vålerenga som skulle juble for utligning istede. En lang ball fra Jalen Tompkins ble slått oppover. Til slutt fikk Felicia Rogic dratt seg løs og hun satt inn 1-1 via Real Madrid-keeper Misa Rodriguez.

Vertene fortsatte å presse på for en ny ledelse, men Vålerenga lå lavt og kompakt og nektet de store rommene for spanjolene. Det kombinert med litt marginer på sjansene til vertene gjorde at det lenge var likt. I tillegg hadde blant annet Mimmi Löfwenius Veum en kjempesjanse alene med keeper, men Misa fikk reddet. Istedenfor smalt det på tampen i andre enden.

En godt slått corner fra real Madrids Teresa Abelleira fant hodet til Rocío Gálvez som stanget inn 2-1-ledelsen til pause.

Kampbildet var det samme så og si hele den andre omgangen, men Vålerenga fikk en ny mulighet da Veum var alene med keeper, men skuddet gikk like utenfor. Også Real Madrid hadde sine sjanser, men ingen av lagene lyktes foran mål etter hvilen.

Dermed endte det med en 2-1-seier til Real Madrid før returoppgjøret på Intility neste onsdag. Kampstart i Oslo er 20:00 og det er fortsatt åpent om hvem som tar seg videre selv om Real Madrid kommer med en liten fordel.