Det hele blir avgjort lørdag 19.november på Avaldsnes Foto: Tormod Lindøe

Uavgjort i første kamp

Spenningen om den siste plassen i Toppserien lever i beste velgående etter dagens kvalifiseringskamp på Ferd-Arena. Det endte med 1-1 mellom Øverevoll/Hosle - Avaldsnes

Det var stor spenning knyttet til denne kvalifiseringskampen. Hjemmelaget Øvervoll/Hosle endte som nummer tre i årets 1.divisjon og klubben fikk dermed muligheten med det nye sluttspillsystemet å spille kvalifisering mot det tredje siste laget i Toppserie sluttspillet.

Mye folk
Hjemmelaget hadde mobilisert hjemmepublikumet. Det var godt med folk rundt hele banen på Ferd Arena. Litt over 1000 stykker var tallene som ble rapportert. Kampen startet ikke bra for hjemmelaget som fikk 0-1 i mot etter et innlegg fra Selma Løvås.  Hanna Ellingsen er uheldig med sitt treff og setter ballen i eget nett bak. Dermed 1-0 til gjestene. Avaldsnes kontrollerer omgangen, men setter ikke Una Langkås på de største prøvene.

Vertene tar over
Etter hvilen klarer hjemmelaget å flytte laget lenger frem. Etter en time kommer lagets toppscorer Joshualyn Reeves inn. Det gjør at vertene får mer krefter på topp og laget klarer dermed å presse gjestene dypere og dypere denne søndagen. Det blir flere og flere innlegg i farlig sone rundt Ervik. Med tre minutter igjen å spille kommer utlikningen. Anja Avdal slår et flott innlegg og Mari Løyland får til et flott hodestøt som suser bak en sjanseløs Ervik i Avaldsnes målet. Dermed ender kampen med 1-1.

Lørdag 19.november
Returkampen går på Kamøy om knappe to uker. Det blir en meget spennende duell. Sist mobiliserte hjemmepublikum og de kom like oppunder 900 til kampen mot Røa. Vi regner med klubben klarer å mobilisere nok en gang. Redaksjonen kommer til å være på plass den dagen.