Trio vant toppkampen

Det ble en underholdene og målrik kamp da Trio var på besøk hos Mathopen.

Det var klart for toppkamp i 5.divisjon avdeling 1 denne lørdagen i Mathopen. Hjemmelaget tok i mot serielederen Trio til kamp. Det ble en spennende og målrik affære for de rundt 60-70 som hadde tatt turen for å bivåne oppgjøret.

Gjestene tok føringen i kampen fra start og på den intime banen til Mathopen var det situasjoner hele veien gjennom 90 minutter. Bortelaget har en ball i nettet etter 9 minutter, men dommeren annullerer scoringen. Om ballen var borti en spiller eller ikke var diskusjonen etter et innkast. Gjestene tar derimot ledelsen 1-0 etter 10 minutter. For oss ser det ut som det er Nikolai Mayer som gir gjestene ledelsen. Etter halvspilt omgang dobler gjestene. De har trykket på og Mads Jørgensen fanger opp en retur og ordner 2-0. Etter dette våkner hjemmelaget og skaper en del farligheter foran Andreas Eide bakerst hos Trio. Det blir derimot ikke mål på gjestene og dermed leder bortelaget fortjent nok 2-0 til pause.

Etter hvilen er det vertene som styrer. Hjemmelaget kommer med mange folk og løper på gjestene. Etter 60 minutter får hjemmelaget frispark i farlig posisjon og Håkon Moldeklev prikker inn målet. Dermed 1-2. Minuttet etter får hjemmelaget et nytt frispark i samme posisjon. Det frispaket treffer stolpen. Hjemmelaget fortsetter å angripe og da blir det rom bakover. Alkan Abdula utnytter dette og stormer igjennom de bakre rekke til vertene. Dermed 3-1 etter knappe 80 minutter. Det mot spillets gang.

Mathopen gir seg ikke. Klubben fortsetter å angripe og kun minuttet etter 3-1, så reduserer laget. Dermed 2-3 med ti minutter igjen. Hjemmelaget fortsetter å jage utlikningen. I det 89 minutt er det derimot Emil Voster som avgjør kampen. Han får muligheten og er sikker. Dermed 4-2 til Husnes-klubben. Minuttet etter er han igjen igjen og setter 5-2. Helt på tampen har Trio et farlig frispark reddes mesterlig av Mathopen sin keeper. Det blir dermed ikke flere mål og Trio kan returnere til Husnes med en 5-2 seier.

Trio topper dermed tabellen med sine 43 poeng, mens Odda/Tyssedal følger på andreplass med sine 41 poeng. Mathopen er nummer tre med sine 37. Dermed er det fortsatt mye å spille for de neste fem rundene.