Lokomotiv Oslo er enn liten klubb fra Oslo som gir unge lovende trenere en sjanse. Her er Jørgen Reikerås intervjuet på Kick-off til Toppserien i mars. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Trenerfabrikken fra Oslo

Den lille og relativt ukjente 3.divisjonsklubben Lokomotiv Oslo er i år klar for sin 10. strake sesong i 3.divisjon. Laget ikke bare imponert på banen, men har vært en vei for unge lovende trenere inn i norsk toppfotball.


Lille Lokomotiv Oslo er en dugnadsbasert klubb. Laget har imponert redaksjonen i flere sesonger med å holde et godt og høyt nivå i 3.divisjon etter spissingen. Laget har lenge også vist seg smarte i ansettelse av trenere. Klubben har gjennom sin plassering ved siden av Norges Idrettshøyskole (NIH) hentet unge spennende trenertalenter til trenerjobben.

For de unge trenerne har dette vært et springbrett til en jobb i norsk toppfotball kort tid etter. Siden 2017 har trenerne alle tatt turen opp til toppfotballen på dame- og herresiden.

Hødd sin trener Joakim Dragsten var førstemann ut i denne rekken. Han dro videre første til Eidsvoll Turn, så til Hødd. I fjor ble han kåret til årets unge trener av Norsk Trenerforening (Sak hos Norsk Trenerforening) .  Året etter kom Didrik Bjella inn i sjefsstolen. Han gikk videre til Skeid og LSK, men er nå i trenerteamet til Strømsgodset.

Duoen Oddbjørn Sindland og Jørgen Reikerås har også trent Lokomotiv Oslo sammen i perioder. Nå har disse to tatt over Lyn Damer i Toppserien sammen med Mason Minister. Duoen Stian Børven og Sigve Ravnåmo (bildet under) ledet Lokomotiv Oslo til en flott 5.plass i 3.divisjon avdeling 1 i fjor. Duoen har nå tatt over Ullern som spiller i 2.divisjon avdeling 1 denne sesongen. 

Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Lokomotiv Oslo