Tøff duell på Voss

Det ble en tett og tøff duell på Voss denne lørdagen mellom Voss og Askøy Fotball.

Det var en ren 4.divisjonsduell denne kampen mellom Voss og Askøy Fotball. Hjemmelaget tok seg videre sist etter bortekamp mot Nordhordland Ballklubb, mens Askøy Fotball slo studentene i NHHI FK.

Før kampen ble Einar Melve minnet med ett minutts applaus. Etter det var det klart for dueller og det ble en tett og tøff kamp. De første 10 minuttene var det jevnt uten at noen av lagene klarte å komme til de store sjansene. Etter det tar Askøy Fotball over en periode og etter rundt 25 minutter kommer klubben til den første store sjansen i kampen. Keeper redder til corner. Etter 39 minutter setter Joar Høviskeland inn 1-0 til gjestene. Han skyter fra 20 meter. På overtid i omgangen får Voss corner. Den reddes på streken og det blir avklart til ny corner. Håkon Lydvo header den i mål, så 1-1. Det blir også stillingen til pause.

I den andre omgangen har Voss noen cornere i starten før temperaturen stiger. Torjus Mikalsen Pedersen får direkte rødt for en stygg takling på Marin Bidne. Dermed er Askøy Fotball redusert til 10 mann. Kun få minutter senere reduseres Voss til 10 mann. Anders Lund får sitt andre gule og dermed marsjordre. Like etter header vertene i stolpen. En ny sjanse følger like etterpå. Mål skulle Voss få. Etter 71 minutter er Martin Bidne frempå og ordner 2-1 til hjemmelaget. Han blir spilt igjennom og lobber ballen vakkert inn.

Askøy Fotball jager utlikningen, men klubben klarer ikke helt å komme til de store sjansene. Voss finner derimot målet igjen. Jan Ruben Sleen får æren av å sette inn
vinnermålet i det 90 minutt. Voss vinner dermed 3-1 og er klare for 1.runde 19.mai.