Her TIL2020 i aksjon mot Kolbotn fra den andre serierunden. Foto: Nicholas Noreng

TIL2020 på topp

TIL2020 topper tabellen alene etter fire serierunder i 1.divisjon.


De fire forhåndsfavorittene er nå å finne på de fire første plassene i 1.divisjon etter de første fire serierundene. Denne helgen tok TIL 2020 en knepen seier mot Klepp på Jæren, mens Øvervoll/Hosle endelig omsette sjansene sine for fullt hjemme mot Grand Bodø.

Som vanlig en stor takk til Lurifax Support for kommentarene etter kampen.

Lørdag:

Hønefoss - AaFK Fortuna 1-4 (1-1)
Hjemmelaget sliter i bunnen av tabellen denne sesongen. Klubben har kun poenget. Det blir de også stående med etter at AaFk Fortuna kom på besøk. Gjestene fra Ålesund ble for gode for hjemmelaget. Etter 1-1 til pause, så scoret gjestene tre ganger etter hvilen. Dermed vinner gjetsene 4-1 og klatrer til en andreplass på tabellen med 9 poeng. Silje Nyhagen sendte hjemmelaget i ledelesen, men Marie Herdel utliknet til 1-1 før pause.

Etter hvilen dukket Herdel, Hanna Bråten og Agata Drozdzik opp og satte hvert sitt mål. Det var bra med folk på Hønefoss. Nesten 450 dukket opp for å se lagene i aksjon. Marie Herdal overtok med sine to scoringer denne lørdagen plass øverst på toppscorerlisten i divisjonen.

Aafk Fortuna trenar Frode Fagermo oppsummerer kampen slik:
- Knallsolid bortematch der vi i store deler er MEGET gode!! Kunne fort scora både 2 og 3 til, kjører dem voldsomt i siderom. 

 

Grei - FK Fyllingsdalen 3-0 (0-0)
De to nyopprykkede lagene møttes til duell i Oslo denne dagen. Vertene jaktet sin første seier etter to poeng på de første tre kampene, mens FK Fyllingsdalen stod med seks poeng på siene første tre kamper. I den første omgangen hadde begge lag sine sjanser til å score, men lagene gikk til pause på 0-0.

Etter hvilen fikk Grei hull på byllen og satte tre mål. Julie Solskjær, Celina Smith og Amalie Taraldsen ordnet målene for hjemmelaget. Dermed tok Grei sesongens første seier foran drøye 100 tilskuere.

Grei trenar Jan Aksel Opsahl Odden sier følgende om kampen:
- Litt tut og kjør fra start, der Fyllingsdalen er farligst på et par skudd. Etter der tar vi mer og mer over, og skaper mange gode situasjoner der vi kommer til flere gode sjanser. Vi får også tilslutt en straffe som vi dessverre brenner, men gode tendenser i spillet. 2 omgang dominerer vi. Slipper til ekstremt lite imot, har en god blanding av ballhold og gjennombrudd. Noe som gir utdeling, og vi scorer noen nydelige mål. Kunne/burde blitt 1-2 scoringer til, men meget god 2 omg fra vår side. Sterkt prestasjon av spillergruppa.

Fyllingsdalen trenar Børge Haugsdal oppsummerer kampen slik:
- Fortjent seier til hjemmelaget. Vi var fornøyd med starten da vi skapte noen gode målsjanser. Etterhvert var det vanskelig å få tak i ballen og beholde ballen. 

 
Søndag:

Kil/Hemne - Kobotn 0-0 (0-0)
Vertene stod med tre poeng på like mange kamper foran oppgjøret mot en av de store opprykkskandidatene, Kolbotn. Gjestene fra Østlandet har startet med 2-1-0 på de første tre kampene og laget har allerede meldt seg i tetstriden.

Kampen var ikke spesielt sjanserik. Lagene hadde hver sin omgang, men det ble ikke mål. Dermed ebbet kampen ut med 0-0 mellom lagene.

Kil/Hemne trenar Anders Midtsand Tanem opsummerer oppgjøret slik:
- En intens og jevn kamp der vi sitter igjen med følelsen av at vi skulle hatt 3 poeng mot en veldig god motstander.

Kolbotn trenar Vetle Vangstuen:
- Har spilt bedre kamper i år. Spiller store deler av kampen i "powerplay", men er ikke presise nok med ball, som gjør at vi skaper for lite store sjanser. Vi er gjennom en uke med 3 kamper, 4 poeng, avansement i cupen og 0 baklengs. Ser veldig positivt på ukene som kommer. 

 
Klepp - TIL 2020 0-1 (0-1)
Rundt 200 hadde funnet veien til Klepp Stadion denne søndagen for å se vertene ta i mot gjestene TIL 2020. Bortelaget var effektive før pause og Vilde Bratland sin scoring halvveis omgangen ble kampens eneste. Klepp hadde sine sjanser som burde vært omsatt i mål.

Etter hvilen hadde TIL 2020 kontroll på vertene, selv om hjemmelaget hadde ballen i gode perioder.

Klepp trenar Preben Gausland Stangeland oppsummerer kampen slik:
- Til tross for en rå laginnsats og en relativt god prestasjon så sitter vi igjen med null poeng. Vi slipper til veldig lite, men må bare fortsette med å forsterke vårt angrepsspill i siste tredjedel. Vårt unge nye lag er sultent og revansjelystent nå etter flere kamper på rad uten fortjent uttelling. Gratulerer til Tromsø med sterk borteseier. 

Foto: Nicholas Noreng

Øvrevoll/Hosle - Grand Bodø 6-1 (3-0)
Etter en litt halvveis åpning på sesongen, så var ØHIL i full fart i søndagens hjemmekamp mot Grand Bodø. Hjemmelaget satte hele tre baller i mål før pause. Alltid målfarlige Joshualyn Reeves åpnet, før Celine Larsen scoret to for hjemmelaget før pause. Demred var nok flesteparten av de over 100 på tribunen meget godt fornøyd.

Etter pause fikk Celine Larsen sitt hat-trick da hun satte inn 4-0. Nadia Pinto scoret hjemmelagets to siste mål. Grand Bodø fikk et trøstemål ved Gerd Johansenti minutter før full tid.

Øvrevoll Hosle trenar Raymond Kenneth Mikkelsen oppsummerer kampen slik:
- I dag ble vi litt overrasket over at motstander ga oss mye rom, følte at vi utnyttet det bra. Gøy å score mange mål, samtidig ekstremt viktig at vi kunne bruke unge ØHIL spillere slik at de får erfaring på nivå. Vi må bare fortsette å øve slik at vi kan komme oss opp på det nivået vi strekker oss etter.

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

1.divisjon