Nykøbing Falster jubler for finaleplass i EHF European League 2023 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Ellevill thriller i semifinalen: –⁠ Det var en helt sinnsykt kul kamp

Det ble et vanvittig drama da Nykøbing Falster og Borussia Dortmund braket sammen i semifinalen i Europaligaen. Til slutt kunne danskene juble etter straffekastkonkurranse. Se intervju med Mia Svele, som og ble kampens toppscorer.

Borussia Dortmund tok føringen utover den første omgangen, men klarte ikke helt å riste seg av danskene. Likevel gikk de til pause på en solid 17-13-ledelse.

Den ledelsen holdt de og lenge, samtidig som de økte den litt. Med 20 minutter igjen å spille ledet Dortmund med fem mål, men så snudde det.

Nykøbing Falster snek seg stadig nærmere og plutselig ledet danskene. Lagene vekslet på å lede i sluttminuttene, men det hele endte med 29-29.

Dermed gikk kampen til ekstraomganger. 30-30 sto det etter den første av to ekstra femminuttere, og lagene fulgte hverandre tett og de siste fem.

32-32 sto det på lystavla med få sekunder igjen og Dortmund var i angrep. De rotet bort ballen og Nykøbing kjørte en kontring. Elma Halilcevic kom alene med keeper, men en enorm redning fra Yara Ten Holte sørget for straffekastkonkurranse.

På straffene var danskene overlegne. Kun Lena Hausherr scoret for tyskerne, mens Nykøbing scoret på tre av sine fire første. Dermed kunne danskene juble for finaleplass.

Det betyr heldansk finale søndag, mens det blir heltysk bronsefinale. Bronsefinalen spilles 15:30, mens finalen går av stabelen 18:00.

Uansett resultat blir det norsk gull i årets utgave av EHF European League. Ikast har fire norske spillere i Stine Skogrand, Ingvild Kristiansen Bakkerud, Vilde Ingeborg Johansen og Andrea Austmo Pedersen. Nykøbing Falster på sin side har en norsk i Mia Svele.

I bronsefinalen har Norge også representanter på begge lag. Frida Rønning for Borussia Dortmund og Sara Sætre Rønningen hos Thüringer. Sistnevnte har flere norske i stallen, men ingen av de spilte semifinalen.

Vi er for øvrig på plass på begge kampene også søndag.