Fra kvinnenes normalprogram i Holmenkollen 2024. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Tandrevold ble fredagens dronning i Kollen

Ingrid Landmark Tandrevold leverte så til de grader da skiskyttereliten inntok Holmenkollen fredag. Samtidig fikk Ida Lien sin første pallplass på en nærmest perfekt norsk dag i Oslo.


Tandrevold har slitt i Holmenkollen tidligere og slet også i VM i Nove Mesto for to uker siden, men fredag var det Tandrevold alle snakket om, men denne gang med positivt fortegn.

– Det var fantastisk gøy å gå i dag. Vi hadde utrolig gode ski. Det var folk som heiet på meg overalt og vinket til meg. Det var rett og slett et skikkelit morsomt comeback etter VM, sa Tandrevold til NRK etter løpet.

Hun leverte prikkfritt på første ligg, så en nydelig og sikker første stå, før hun igjen leverte fem rett ned på andre ligg. På siste stå ble det dog én bom, men ingen andre klarte å følge opp med 20 treff og dermed var det duket for norsk jubel på hjemmebane, kun et steinkast fra der Tandrevold bor til vanlig.

Hun endte til slutt 28,8 sekunder foran svenske Elvira Öberg, mens norske Ida Lien tok tredjeplassen, 32 sekunder bak.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

 

Det var også Lien sin første pallplass i verdenscupen.

– Det er helt utrolig å tenke på. Hvis noen hadde sagt til meg at jeg skulle få min livs første pallplass samme sesong som jeg hadde mitt livs verste sesongåpning, vet jeg ikke om jeg hadde trodd det, sa Ida Lien til NRK etter løpet.

Ida Lien sammen med foreldrene sine. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Økte i kampen om sammenlagtseieren

Tandrevold beholder dermed den gule ledertrøyen og øker sin ledelse i verdenscupen sammenlagt. Nærmeste konkurrent i sammendraget i frankse Justine Braisaz-Bouchet ble nummer syv. Nå leder Tandrevold verdenscupen sammenlagt med 809 poeng, mens den franske jenta ligger 84 poeng bak med sine 725 poeng. Italienske Lisa Vittozzi følger fire poeng bak der igjen med 721 poeng. Seks individuelle løp gjenstår i verdenscupen denne sesongen.

Tandrevold sin seier fredag var hennes tredje denne sesongen og hennes fjerde verdenscupseier i karrieren. Det var og hennes første seier på normaldistansen.

– Jeg har egentlig aldri gått et godt skirenn her i Holmenkollen, så kanskje var det på tide. Og ekstra gøy når flere får det til, og at vi kan dele gleden med hverandre og publikum, sier Tandrevold til NRK.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

PS! Holmenkollen har også annonsert at de skal søke om VM i 2028 eller 2029.

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.