ØHIL jubler for scoring hjemme mot Fart i 1.divisjon 2021. (Fra venstre: Kristin Gumaer, Joshualyn Reeves og Ine Strømstad Berre). Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet / Støtt Norsk Kvinnefotball

Tabelltipset for 1.divisjon 2022

1. divisjon sparkes igang lørdag. Her kommer vårt tabelltips for årets serie.


Også i 1.divisjon vil det bli et spesielt år, men i og med at lagene (med unntak av topp to) tar med seg poengene videre, vil det gå an å vurdere ligaen før sesongstart. Det i motsetning til Toppserien.

Vi gjør likevel et enkelt tabelltips og går ikke like mye i dybden som tidligere, men prøver oss likevel på en tabell.

Topp to i avdelingen etter grunnspillet går inn i et sluttspill med bunn seks i Toppserien. Resten beholder poengene sine og kjemper i en enkelt serie til slutt der de to dårligste lagene etter 25 kamper rykker ned til 2.divisjon.

Vi tror tabellen på mange måter deles i to med topp fem og bunn fem i forhold til hvem som vil kjempe hvor, men utifra det vi har sett i sesongoppkjøringen og det vi ser av troppene, så har vi to soleklare favoritter. Så setter vi opp et par lag som outsidere til å kunne utfordre ØHIL og Åsane i toppen.

Begge de to nevnte klubbene er også lag vi tror kan klare å klamre seg til en plass i Toppserien når sluttspillet kommer.

Vi tar samtidig med at vi tipper at Grei og Viking er de to lagene som kommer opp fra 2. divisjon så lenge de ikke havner i samme kvalifiseringsgruppe.

Vårt tabelltips:

1. ØHIL
2. Åsane
3. Klepp
4. TIL 2020
5. AaFK Fortuna
6. Hønefoss
7. Amazon Grimstad
8. KIL/Hemne
9. Grand Bodø
10. Medkila

Vi har troen på mange spillere, men spesielt disse bør man se opp for:

Laget (4-3-3):

Oda Bogstad (Klepp)
Anja Avdal (ØHIL), Hanna Rake Ellingsen (ØHIL), Thea Notland (Åsane), Synne Bjørnebøle (Åsane)
Nathalie Granvang Nilsen (AaFK Fortuna), Ida Kroken (Åsane), Sandra Simonsen (TIL2020)
Ine Strømstad Berre, (ØHIL), Joshualyn Reeves, (ØHIL), Agatha Drozdzik (AaFK Fortuna)

5 Jokere: Maiken Bakke (KIL/Hemne), Kristin Gumaer (ØHIL), Sofie Bjørnsen (Klepp), Mathilde Sangolt (Åsane),  Susanne Vistnes (Klepp)

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

1.divisjon