Guro Reiten hjemme mot Armenia Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet

Tåkehav stoppet norsk dominans

Norge ledet 9-0 da dommeren valgte å blåse av dagens VM-kvalifiseringskamp borte mot Armenia. Det grunnet kraftig tåkehav i Yerevan.

Norge slet lenge mot Armenia tirsdag, men etter en halvtimes spill løsnet det. Etter to scoringer fra Elisabeth Terland og en fra Lisa-Marie Karlseng Utland ledet Norge 3-0 til pause.

Etter hvilen gikk det veldig fort. Frida Maanum, Guro Reiten og Utland sørget for at Norge doblet ledelsen til 6-0 56 minutter ut i kampen, men det stoppet ikke der.

Anja Sønstevold sørget for 7-0, før Guro Bergsvand satt 8-0 i åpent mål. 9-0 var det debutant Celin Bizet Ildhusøy som fikk æren av å heade i mål etter 69 minutter og det var det siste som skjedde i tirsdagens kamp, så langt.

Tåken kom ned over stadion og skapte dårlig sikt. Det førte til at den franske dommeren, Victoria Beyer, valgte å stoppe kampen.

Blir spilt ferdig onsdag

Det ble forsøkt å starte opp kampen igjen der de byttet til oransje ball, mens de norske jentene skulle spille de resterende 20 minuttene med grønne vester for å bli mer synlige. Dette lot seg likevel ikke gjøre etter en test dommerne foretok.

En regel sier nemlig at linjedommerne må kunne se hverandre fra hjørneflagg til hjørneflagg. Det var ikke mulig i det tette tåkehavet.

45 minutter etter at kampen ble stoppet kom avgjørelsen fra dommeren om at kampen vil bli gjenopptatt onsdag.

Dermed vil kampen starte på 70 minutter og med 9-0-ledelse til Norge.

– Nei, hva skal vi si. Utifra de reglene dommerne viser til kan vi ikke direkte argumentere mot det. Vi skulle helst spilt ferdig den kampen her og kommet oss hjem i dag, men nå er det ikke sånn, så da får vi avslutte kampen i morgen, sier landslagssjef Martin Sjögren til NRK etter at avgjørelsen ble tatt.

Kamptidspunkt onsdag er ikke avklart ennå, men det ligger an til å bli en tidlig kampstart.