Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Svendsberget til ny NM-finale: – Helt sykt

Marthine Svendsberget (20) er regjerende Norgesmester i juniorklassen. Nå venter ny J20-finale med Aker.

– Ja, fy søren. Det er til å få gåsehud av. Det er helt sykt. Det blir på en måte den ekstra spilleren vi får med oss hele veien, sier Svendsberget til Kvinneidrett.no når vi møter henne etter kampslutt.

Hun tenker først og fremst på publikum. 200 tilskuere står det at var tilstede, men det var fort flere. Hallen tar 250 tilskuere, men det var knapt et sete ledig i Ullern flerbrukshall tirsdag kveld.

– Det var skikkelig deilig med det ekstra trøkket. Du får en ekstra boost når man er utpå her. Det er ikke bare benken eller lagvenninnene som jubler. Det er hele hallen. Når man scorer får man nesten litt frysninger. Så den støtten vi fikk fra publikum i dag setter vi veldig stor pris på.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Stålkontroll

I selve kampen hadde Aker stålkontroll i sin semifinale mot Oppsal og vant til slutt med 34-27. Allerede fra første kast tok Aker kontroll på oppgjøret.

– Jeg føler fra start så sitter alt. Vi spiller sammen og får brukt mye av laget. Nei, jeg er bare veldig, veldig stolt av å være på det laget her, sier venstrekanten som satt tre av tre skudd i mål tirsdag.

Nå venter NM-finale i Oslo Spektrum 29. desember klokken 10:00. Svendsberget har selv vært i finalen tidligere. I 2019 vant hun J20-gullet sammen med Aker etter 44-29-seier over Rælingen i finalen. Det var for øvrig sist det ble arrangert J20-NM. 2020-versjonen ble nemlig avlyst på grunn av coronapandemien.

Nå er hun klar for ny finale i det som blir hennes siste kamp på juniorlaget. Svendsberget er 01-modell og fylte 20 allerede 14. januar. I 2022 er hun dermed for gammel for å spille juniorhåndball.

Saken fortsetter under annonsen.

[annonse]
– Jeg tror det blir minst like gøy som det var sist gang. Det blir sikkert litt nerver og full pakke. Selv om man har vært der før, så er det ganske gjevt å være der. Det går på TV og det er noe med det at det er Oslo Spektrum. Jeg gleder meg egentlig bare nå.

Og det er vel bare å invitere publikum her tilbake til kamp?

– Ja, vi trenger det og det fungerte som bare det. Da må alle bare møte opp.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Tertnes motstander

I finalen møter de Tertnes. de slo ut Fredrikstad i sin semifinale. De vant 37-34 etter fire ekstraomganger.

– Jeg tror det blir en tøff kamp. Jeg har ikke sett så mye av det NM-20-laget til Tertnes, men jeg vet at de har et par spillere fra elitelaget sitt. De har også mye bra juniorspillere, men vi må ikke glemme at det har vi også. Jeg tror det blir god matching med en tøff og morsom finale, avslutter Svendsberget, som den 29. desember spiller sin siste juniorkamp. 

Et lengre intervju med Svendsberget vil for øvrig komme på nyåret. I det intervjuet vil du da bli bedre kjent med Akers venstrekant.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.