Bilder fra J17-EM-kvalifiseringen mellom Sverige og Sveits i Sandnes. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Sveitsisk hjelp for Norge J17

Det norske J17-landslaget kan kvalifisere seg til EM med seier mot Wales senere torsdag etter at de fikk hjelp fra Sveits.

Etter at Sverige spilte 1-1 mot Wales og Norge vant 2-1 over Sveits på mandag, så har J17-landslaget satt seg i en god posisjon.

Torsdag formiddag fikk de også den hjelpen de trengte. Sveitsisk poeng mot Sverige gjorde nemlig at Norge med seier over Wales er klare for EM.

Sveits startet kampen mot svenskene klart best og kunne fint ledet med både to og tre halvveis i førsteomgang, men det ble med den ene scoringen til Rahel Hinder.

Svenskene kom mer inn i kampen utover omgangen, men det var fortsatt Sveits som kom til de største sjansene.

Etter hvilen var det jevnspilt og begge lag hadde sine muligheter, men meget godt boksspill av forsvarerne på begge lag gjorde at det ikke ble noen mål etter pause. Dermed endte det med 1-0-seier til Sveits.

Med det resultatet vil en norsk seier mot Wales senere torsdag være nok for at J17-landslaget vårt kvalifiserer seg til EM-sluttspillet i Malmö i mai.

Sveits kan riktignok komme opp på samme poengsum som Norge til slutt, men da vil innbyrdes oppgjør telle og siden Norge slo nettopp Sveits mandag vil det da være Norge som tar EM-plassen.

Med uavgjort eller tap, så er alt åpent før den siste runden i gruppespillet på søndag.