Storhamar jubler for gull i EHF European Leauge Foto: Anze Malovrh (EHF/kolektiff)

Storhamar vant EHF European League

Hamarlaget gikk til topps i Europaligaen. Det er første gang et norsk lag har vunnet turneringen.

Storhamar kjempet seg igjennom en tett semifinale mot franske Neptunes Nantes, der de vant i med 28-27 til slutt.

I finalen ble det et nytt tett oppgjør der rumenske CS Gloria 2018 BN ble slått med 29-27.

– Vihar spilt god håndball gjennom hele turneringen. I finalen fikk vi tøff konkurranse fra Gloria. Vi startet bra og hadde troen på at sammen kan vi komme hit å vinne, sier Storhamars hovedtrener Kenneth Gabrielsen på pressekonferansen etter finalen.

– Det var en bra atmosfære. Vi visste at de rumenske lagene hadde mange fans og vi hadde våre, så det var en herlig følelse å spille her, fortsetter Gabrielsen.

Dermed ble Storhamar det første norske laget til å vinne turneringen. Fra tidligere har dog Larvik og Bækkelaget vunnet European Cup Winners Cup, mens Vipers og Larvik har vunnet Champions League. Vipers har vunnet de siste tre sesongene, men nådde ikke finalespillet denne sesongen.

Storhamars Anniken Obaildli ble også toppscorer i EHF European League med 68 scoringer denne sesongen. Det etter blant annet ni scoringer i finalen.

Franske Neptunes Nantes tok bronsen etter at de slo rumenske HC Dunarea Braila 39:38 etter straffekastkonkurranse.

Anniken Obaildli ble toppscorer i EHF European League med 68 scoringer. Foto: Anze Malovrh (EHF/kolektiff)