Storhamar med full kontroll i Oslo

Oppsal tok imot Storhamar onsdag. Etter en tidlig 2-0-ledelse ble det fort klart at Storhamar skulle få lite problemer med å ta med seg to poeng hjem. Se bildegalleri.

For Oppsal pangåpnet da Storhamar i to angrep på rad gjorde noen tekniske feil. Oppsal fikk kjørt kontra på begge. Først var det Kaja Røhne, som i sin hjemmedebut for Oppsal, scoret 1-0-målet. Like etter var det tidligere Storhamar-spiller Marthine Svendsberget som på mirakuløst vis klarte å sette inn 2-0 da hun ble tatt i innhoppet.

Derfra sa det dog brått stopp. Fire mål fra Tina Abdula, to fra Ane Cecilie Høgseth, ett fra Guro Nestaker, samt ett fra Mathilde Rivas-Toft sørget for at Storhamar var oppe i 2-8.

Oppsal kom seg litt utover omgangen og lagene fulgte omtrent den samme distansen mellom seg ut omgangen. Til slutt sto det 13-20 på måltavla ved pause.

Etter hvilen dro Storhamar igjen tidlig ifra. Igjen var det 2-7 den første delen av omgangen da det sto 15-27, men Oppsal kom seg igjen til hektene og holdt avstanden ut kampen.

Til slutt kunne Oppsal nok si seg fornøyd med det offensive ved å score hele 30 mål mot serietoeren, men defensivt slet de voldsomt mot et Storhamarlag som hadde hurtige kombinasjoner, samt et meget godt kontraspill. Det gjorde at gjestene scoret hele 42 mål onsdag og vant med det 30-42.

Storhamar befester med det andreplassen på tabellen, fire poeng bak Vipers, mens Oppsal beholder åttendeplassen. Fra Oppsal er det tre poeng ned til Molde i kampen om den siste sluttspillsplassen.