Guro Pettersen var en av 7 førstelagsspillere i fra start for VIF 2 i helgens kamp mot Amazon Grimstad Foto: Nicholas Noreng, Sportskollektivet.no

Stilte med landslagskeeper i mål

Vålerenga 2 har fått litt oppmerksomhet de siste dagene etter at klubben stilte med bl.a landslagskeeper Guro Pettersen i 2.divisjon avdeling 1. Her finner dere en oppdateringen på statusen før siste runde.


Det var knyttet stor spenning til den nest siste runden i denn eavdelingen. Viking skulle feire opprykket til 1.divisjon hjemme i Stavanger. Laget hadde Avaldsnes 2 som motstander, en klubb som trengte sårt poeng. Det var likevel aldri noen tvil om hvem som var best i den kampen. Hjemmelaget kunne feire opprykket foran over 1300 tilskuere. Dermed fikk laget kronet et fortjent opprykk.

En kamp som ble en snakkis i SoMe allerede før avspark var duellen VIF 2 - Amazon Grimstad. Vålerenga valgte å stille med et meget sterkt lag i den kampen, bl.a landslagskeeper Guro Pettersen. Dermed endte det hele med en meget klar seier til VIF 2 som vant 6-0. Avaldsnes 2 skal avslutte sesongen kommende søndag hjemme mot Sogndal, mens Amazon Grimstad skal spille hjemme mot Molde.

Tiller sikret seg tredjeplassen i avdelingen etter at klubben slo Herd med 4-1 hjemme, mens Bryne ser ut til å lande en 4.plass etter 0-0 borte mot Sogndal damene. Hos Sogndal damene er det klart at treneren Robert Hovland gir seg etter tre fine år med laget.
Foto: Mikal Lindøe
Rosenborg rekruttene slo Haugesund med 2-1 i en kamp begge hadde sine sjanser. Arendal hadde marginene med seg da klubben slo Frigg med 3-2 i Oslo. Molde hadde få problemer med å slå et allerede nedrykket Tynset denne helgen.

Under kan dere lese litt kommentarer fra klubbene om helgens kamper. Disse er levert til oss fra Lurifax Support.

Tiller Idrettslag Fotball - Sportsklubben Herd 4-0 (1-0)
1-0 Selvmål
2-0 Siri Oline Berg-Johansen
3-0 Sandra Aardahl Gulstad
4-0 Marie Methi

Kampanalyse:

Tiller trenar Geir Arne Kristiansen:
- Bunnsolid hjemmekamp, 4-0 er ikke ett mål for lite, full kontroll og veldig fornøyd med 3.plass i 2.div avd.1 2023, nå gleder vi oss til siste seriekamp vs RBK2.

Herd trenar Tom-Gøran Jønsson:
- Ok første omgang. Vi blir pissa litt på i den 2.omgangen dessverre.

FK Haugesund - Rosenborg BK Kvinner 2 1-2 (0-1)
0-1 Hedda Krogstad Lium
0-2 Emilie Jørgensen Leer
1-2 Simone Pedersen

Kampanalyse:

Haugesund trenar Thomas Sandø Dahle:
- En kamp der begge lag skaper muligheter , RBK et spillemessig overtak i 1 omg og leder fortjent 1-0. I 2 omg så er vi tydeligere i presset vårt og spiller oss til flere gode sjanser. Siste 15 min trykker vi på for utligning, men vi klarer ikke å få utligningsmålet, marginene er ikke på vår side, i dag burde vi ha fått med oss poeng. Solid jobb av spillerne, gir aldri opp!!

Rosenborg trenar Bjarte Lindbak Guttormsen:
- Flott lagseier!

 
Vålerenga Fotball Damer 2 - Amazon Grimstad FK 6-0 (1-0)
Målscorarane
1-0 Stine Nybø Brekken
2-0 Mariela papadopoulo Bingen
3-0 Mina Patel Berglund
4-0 Anna Hole-Stenerud
5-0 Mariela papadopoulo Bingen
6-0 Ronja Foss Arnesen

Kampanalyse

Vålerenga trenar Simon Hansen:
- Fin kamp for vår del. Vanskelig å bryte ned Amazon Grimstad i lav blokk, men desto deiligere da det løsnet. Mange mål og flott spill.

Assistenttrenar Amazon Grimstad Andreas Kristoffer Berge:
- Søndag skjønte vi at det kom til å bli tøft når Vålerenga 2 stilte sin klart sterkeste stall denne sesongen med blant annet en A-landslagskeeper i mål og totalt 7 A-lagspillere.I første omgang gjør jentene nesten en plettfri omgang og holder seg tro til kampplanen. Da imponerte de virkelig. Synd å få en scoring imot på en corner, men vi er fortsatt med i kampen til pause.

Etter hvilen får vi en tidlig og kontroversiell scoring imot da det nok bør blåses en hands i forkant. 2-0 punkterte på mange måter kampen. Vi går litt høyere opp for å se om vi kan få en redusering, men istede utnytter Vålerenga vårt høye press til å slå i bakrom. Et par raske scoringer på overganger fra vertene drepte dermed kampen totalt. Vi blir også snytt for straffe for niende gang denne sesongen i andreomgang, uten at det ville endret mye på resultatet. På 5-0 velger vi å bytte inn alle på benken for å gi de en sjanse. Spesielt gøy å kunne gi Kristine Strømnes sin andre offisielle Amazon-kamp i målet. Hun gjør en god figur når hun kommer inn.

6-0 kan se stygt ut, men med tanke på at vi møtte et nærmest Toppserielag bør avstanden være såpass. All skryt til jentene for innsatsen søndag og det sto ikke på lojaliteten og innsatsen. Nå nullstiller vi og skal kjempe med alt vi har hjemme mot Molde neste helg.
Foto: Nicholas Noreng, Sportskollektivet.no
Sogndal FK Damer - Bryne FK 0-0 (0-0)

Kampanalyse:

Sogndal trenar Robert Hovland:
- Ein jamn kamp der begge lag har kvar sin omgang. Ein rotete fyrste omgang frå vår side. Me får justert oss i pausen og har full kontroll i 2.omg. Skapar litt for lite på siste tredjedel utifrå kor mykje me har ball. Mn har nok til avgjera kampen. Godt å holda nullen. Takkar alle og særleg Saftkokarane for god støtte.

Bryne trenar Pål-Stian Eriksen:
- To lag som er interessert i å spille og er organiserte. God første omgang av oss og en litt rotete andre omgang. Vi har nok noen sjanser flere en Sogndal, men er fornøyde med prestasjonen.

Frigg Oslo FK - Arendal Fotball Kvinner 2-3 (0-1)
0-1 Victoria Louise Cummings Westberg
0-2 Maja Tveit Naalsund
1-2 Nora Bakke
1-3 Maja Tveit Naalsund
2-3 Mathilde Rossebø Kalstad

Kampanalyse:

Arendal trenar Remi Natvik:
- I dag har vi marginene med oss. Så er vi effektive foran mål.

Viking FK - Kvinner - Avaldsnes Utviklingslag 4-0 (2-0)
1-0 Karen Rygg Ims
2-0 Ina Kristoffersen
3-0 Hanne Sæthre Jakobsen
4-0 Gina Ødegaard

Kampanalyse:

Viking trenar Magnus Espeland Meling:
- Spill mot mot et mål og et meget ungt AIL 2 lag. Ikke lett å skape sjanser mot et så lavt liggende forsvar. Tok et stund før vi fikk hull på byllen. Vi fikk god trening på spill siste 3.del og hadde en bra progresjon i løpet av kampen. Fantastisk ramme rundt kampen med over 1300 tilskuere og pokaløfting foran elleville mørkeblå fans.
Foto: Odd Lovset
Molde - Tynset 5-1 (3-1)
1-0 Mari Hoås
2-0  Sanna Mahle
2-1 Ingrid Nystuen
3-1 Eivor Ulvund
4-1 Hilde Bjåstad
5-1 Eivor Ulvund

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

2.divisjon