Foto: Tormod Lindøe

Status quo i avdelingen

Helgens resultater ga ikke mye endring på tabellen denne sesogen i 2.divisjon avdeling 2. Sjekk oppsummeringen med seks serierunder igjen i 2.divisjon avdeling 1.


Det er seks serierunder igjen i denne avdelingen og det er mye status quo i avdelingen etter helgens runde. Viking hadde få problemer med å riste av seg et ungt RBK 2 lag hjemme i Stavanger. Molde slo Ålesund rivalen Herd med klare sifre og er fortsatt fem poeng bak i toppen av tabellen.

Ellers var det tette og jevne lokaloppgjør. I sør hadde Arendal alle tre poengene på gaffelen, før Amazon Grimstad utliknet helt på tampen av kampen. Dermed 1-1 i det oppgjøret foran litt over 400 på trivunen. Et annet lokaloppgjør ble utkjempet på Haugalandet. FK Haugesund slo Avaldsnes 2 med 2-0 i en relativt sjansefattig kamp. Et solid FK Haugesund sikret seg nok trolig ny kontrakt med det resultatet.
Foto: Andreas Kristoffer Berge
Formlaget Tynset som reiste til Jæren med tre strake røk med 0-3 for Bryne denne helgen. Det stod likevel ikke mer enn 1-0 til det gjennstod få minutter av kampen. Med mager poengfangst for lagene foran på tabellen, har klubben fortsatt muligheten til å fornye kontrakten med en skikkelig innspurt.

Oslo klubben Frigg fikk med seg ett poeng fra Sogndal med en sen scoring, mens Tiller hadde få problemer med å vinne over VIF 2 denne helgen. Under finner dere litt kommentarer fra trenerne fra helgens kamper. De kommentarene er levert til oss fra Lurifax Support.

Lørdag:

Sportsklubben Herd - Molde FK Kvinner 1-5 (0-3)
0-1 Vilde Pommeresche Aasprang
0-2 Solveig Tomren Slemmen
0-3 Eivor Ulvund
1-3 Tuva Amdam Standal
1-4 Johanne Østby Haug
1-5 Andrine Olsen Endestad

Kampanalyse:

Herd trenar Tom-Gøran Jønsson:
- Resultatet er pill råttent, men gjenspeiler ikke den fulle og hele sannheten. Molde er steingode på dødball og scorer på 3 cornere i 1.omg. Vi justerer litt i pausen og den 2.omgangen er helt jevn. De scorer fordi vi må satse litt utover i omgangen.

Molde trenar August Nyland Ørsahl:
- Bånn solid bortekamp - bør score mer. Mange av våre som er inne og bidrar med gode greier! Lagprestasjon!

Bryne FK - Tynset IF 3-0 (1-0)
1-0 Marthe Christine Johannessen
2-0 Karina Fløysvik Hæåk
3-0 Vibeke Kvalbein Fjogstad

Kampanalyse:
Bryne trenar Pål-Stian Eriksen:
- Jentene er igjen solide og holder 0en for fjerde gang på rad. Det er lenge kamp, og vi burde nok avgjort det tidligere. Vi scorer til slutt 3 og tar med oss 3 herlige poeng.
Foto: Andreas Kristoffer Berge
Arendal Fotball Kvinner - Amazon Grimstad FK 1-1 (1-0)
1-0 Lisbeth Fredli Rothschild
1-1 Kamilla Bruhjell

Kampanalyse

Arendal trenar Remi Natvik:
- Vi gjør en ganske solid hjemmekamp. Scorer fortjent i en periode vi er bra. Burde klart å holde nullen i dag. Slipper inn på et korridorfrispark på overtid. Surt, men vi får bite det i oss og kjempe videre.

Assistenttrenar Amazon Grimstad Andreas Kristoffer Berge:
- Vi er misfornøyd med prestasjonen vår i dag. Vi spiller egentlig en dårlig fotballkamp og Arendal er et lag vi bør slå. Samtidig har vi for første gang denne sesongen har vi litt marginer med oss da vi utligner fire minutter på overtid. 1-1 borte mot Arendal gjør at vi tar vårt første poeng på bortebane på 13 måneder i seriesammenheng og vi ender med én seier og én uavgjort mot fylkesrivalen vår denne sesongen.

Dagens kamp burde strengt tatt endt 0-0 for det var ingen god fotballkamp, men 2-2 i sjanser og 1-1 i målprotokollen er greit nok sånn sett. Vi takker også for meget god støtte fra Amazon-tilhengerne på tribunen i dag. Vi hørte de igjennom hele kampen og de vant uten tvil tribunekampen.

Søndag:

Viking FK - Kvinner - Rosenborg BK Kvinner 2 4-1 (2-1)
1-0 Oda Stornes Stålesen
2-0 Hanne Sæthre Jakobsen
2-1 Hedda Krogstad Lium
3-1 Vilde Bakke-Andersen
4-1 Hanne Sæthre Jakobsen

Kampanalyse:

Viking trenar Magnus Espeland Meling:
- Vi starte kampen forrykende og er helt over dem de første minuttene. RBK kommer mer inn i kampen etterhvert fordi vi slurver med ball og fordi vi ikke håndterte frispillingen deres godt nok. I 2.omg justerer vi presspillet og hever kvaliteten og variasjonen på de vi gjør med ball. Da får vi full kontroll på kampen. Vi har også meget gode innhopp av innbytterne som gjør at vi punkterer kampen. RBK har flere spennende spillere for fremtiden. Utfordrende lag å spille mot.

Rosenborg trenar Bjarte Lindbak Guttormsen:
- Tøff kamp mot et meget godt hjemmelag. Vi blir hardt straffet ved noen anledninger - men reiser hjem med følelsen av at vi absolutt har vært med å hevde oss mot 2.divisjons beste fotballag.

Legger ved en stor takk til Viking for flott arrangement. 700 tilskuere - god stemning - fantastiske skolebrød. Oppskriften til skolebrødene mottas med stor takk   

Tiller Idrettslag Fotball - Vålerenga Fotball Damer 2 5-0 (2-0)
1-0 Sandra Aardahl Gulstad
2-0 Siri Oline Berg-Johansen
3-0 Andrea Holm Aune
4-0 Siri Oline Berg-Johansen
5-0 Sandra Aardahl Gulstad

Kampanalyse:

Tiller trenar Geir Arne Kristiansen
- God kamp med full kontroll i 90 min, feiende flott angrepsfotball. Veldig godt fornøyd med 5-0 i dag. Nå gleder vi oss til Haugesund på bortebane neste helg

Vålerenga trenar Tove Tuntland
- Blytung dag. Tiller er bedre enn oss i alt. Vi er heldige som ikke taper mer.
Foto: Tormod Lindøe
Avaldsnes Utviklingslag - FK Haugesund 0-2 (0-0)
0-1 Solfrid Hetleflåt Bråthen
0-2 Simone Pedersen

Kampanalyse:

Haugesund trenar Thomas Sandø Dahle:
- En tett og tøff kamp! Lokaloppgjør med god innsats fra begge lag. Vi vinner fortjent tilslutt 2-0. Fantastisk lagmoral i dag også.

Sogndal FK Damer - Frigg Oslo FK 3-3 (2-1)
0-1 Anniken Sætre Pedersen
1-1 Julie Slattum Pettersen
2-1 Vårin Laila Eriksen Ness
3-1 Nathalie Høgi
3-2 Tiril Haga
3-3 Emma Margareta Karolina Åstrand

Kampanalyse:

Sogndal trenar Robert Hovland:

- Ein kamp me skal vinna. Me ledar 3-1 10 min før full tid. Frykteleg irriterande når dommaren legg til overtid på overtida - heilt uforståeleg. Samtidig skal me forsvare oss betre. Me gjer ein veldig god 1.omg og har god kontroll på kampen. Me skapar mykje offensivt og scorar 3 mål i dag og tek med oss d. Me kjem under 1-0, mn me snur kampen før pause med mykje bra spel - stolt av jentene for korleis dei løyste d. No må me rista av oss at me mista poeng. Me må berre fortsetja å gi gass og læra av d me ikkje fekk til i slutten.

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

2.divisjon