Start vant stort mot Åsane

Det var duket for seriepremiere for årets 1.divisjon da Åsane tok i mot Start denne mandagen til duell. Det foran litt over 1200 tilskuere.

Det var en kamp med to lag som begge har ambisjoner om å være med å kjempe på den øvre delen av tabellen denne sesongen. Hjemmelaget Åsane kom fra seier i generalprøven mot Sandnes Ulf inn til denne kampen. Start på sin side tapte 0-1 for Mjøndalen i sin generalprøve. Lagets kaptein Vito Wormgoor så rødt i den kampen og måtte dermed stå over dagens kamp. Dermed ingen retur til Bergen for nederlenderen.

To som derimot traff hverandre i Bergen var Åsane-trener Morten Røsseland og nåværende Start-trener Sindre Tjelmeland. Tjelmeland var assistenten til Røsseland frem til i fjor.

Vertene fikk en drømmestart på kampen og allerede etter tre minutter lå ballen i mål bak Åsane keeper Lysgård. Jonathan Braut Brunes var målscorer for laget fra Sørlandet. Samme mann doblet ledelsen til gjestene etter 23 minutter. Dermed 2-0 til Start. I det andre målet stod Mark Fabricius Jensen. Han var målvakten til Åsane i 2021. Den første omgangen var han nokså arbeidsløs da vertene ikke hadde mye å vise til i den omgangen.

Den andre omgangen starter derimot på best tenkelig måte for vertene. Den ny-signerte spissen Erling Myklebust header inn 1-2 kun tre minutter ut i omgangen. Kristoffer Larsen som ble signert så sent som på torsdag ordnet innlegget. Begge lag er friskere etter pause. Etter en knapp time kommer 3-1 til Start. Jonatan Braut Brunes setter sin tredje for dagen. Kun to minutter senere er det svenske Oskar Fallenius som scorer for Start. Åsane har noen spede forsøk etter det, men det er effektive Start som scorer. Oskar Fallenius scorer like godt sitt andre for kvelden og fastsetter sluttresultatet til 5-1 til sørlandsklubben.

Dermed inntar Start tabelltoppen. Neste mandag har Start besøk av Mjøndalen på eget gress, mens Åsane skal ta turen til Brann Stadion kommende lørdag.