Start tok sin andre strake seier i 2.divisjon. Her jubler de for scoring i en treningskamp i vinter. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Start vant slaget om Sørlandet

Andre serierunde i 2. divisjon er over og vi oppsummerer avdeling 1.

Klepp - Fana: 6-0 (2-0)

Jærbuene fortsatte den gode starten i årets sesong med sin andre strake seier, mens nyopprykkede Fana fikk seg en skikkelig realitetssjekk mot de grønnkledde. Nora Berland scoret tidlig 1-0, før hun økte til 2-0 ti minutter før pause. Etter hvilen tok det kun fire minutter før Berland fullførte hattricket sitt og 3-0. Det ble en grufull start på andreomgang for gjestene fra Fana. Ine Mauland Tveit fikset 4-0 og Sarah Sinclair Ege la på til 5-0 drøyt ti minutter ut i omgangen. Fana kom seg litt til hektene, men 13 minutter før slutt sørget Mariell Rønquist Jørgensen for en ny Klepp-scoring og dermed vant Jærbuene hele 6-0.

Amazon Grimstad - Start: 0-3 (0-1)

Det var duket for et historisk oppgjør da Amazon Grimstad for første gang møtte Start i en offisiell kamp i slaget om Sørlandet. Etter at Amazon i første serierunde tok skalpen på Arendal, så ble det langt tøffere mot Start. Anny Kerim-Lindland scoret kampens første mål 12 minutter i oppgjøret og lagene gikk til pause på 0-1. Etter hvilen holdt sisteskanse Maria Haugen Bueie Amazon Grimstad lenge inne i kampen, men til slutt sørget Elise Ånensen Vindheim for 0-2, før Erika Madelén Hageberg fastsatte sluttresultatet til 0-3.

Lyn 2 - Bryne: 3-2 (2-0)

Rekruttjentene til Lyn tok tidlig komandoen mot Bryne, men det tok tid før scoringen kom. 28 minutter ut i kampen sendte Maia Melgård Lyn i ledelsen 1-0, før Mathea Berget la på til 2-0 kun to minutter senere. Etter hvilen kom Bryne sterkt tilbake og kom ut i hundre fra startblokkene. Først reduserte Oline Øfsteng til 2-1, før Mari Haaland utlignet til 2-2 åtte minutter ut i andreomgang. Det ble en hard duell utover om hvem som skulle sette seiersmålet, men minuttet før full tid fikset Karoline Krok-Eikefjord 3-2 for Lyn. Dermed vant Lyn sin andre strake seier.

Nanset - Stabæk 2: 0 - 2 (0-0)

Nanset og Stabæk møttes til duell i Larvik og ingen av lagene fant nettmaskene i førsteomgang. Dermed sto det 0-0 halvveis. Etter hvilen var det dog gjestene fra Bærum som var hakket vassere. Først fikset Ava Handal Nouri 52 minutter ut i kampen, før Kalina Cichon Fraser sørget for 2-0-seier til Stabæk like før slutt.

Haugesund - Arendal: 2-1 (1-0)

Kampen mellom to av de anntatte bunnlagene ble jevn, men vertene var de første til å sette ballen i mål. 32 minutter ut i kampen sørget Thea Hole for en 1-0-ledelse som også sto seg til pause. Etter pause la Signe Saltnes Aarhus på til 2-0 for Haugesund og Arendal måtte ha mål. De presset på mot slutten og reduseringen kom på overtid da Maren Finnebråten satt ballen i mål. Det var dog ikke nok tid igjen til å utligne. Dermed tok Haugesund årets første trepoenger.