Start fikk luke, mens Nanset har trukket seg

Klepp tapte borte mot Amazon Grimstad og forærte dermed Start en luke i toppen. I bunnen har Nanset valgt å trekke laget. Vi oppsummerer den niende serierunden i 2. divisjon avdeling 1.

Amazon Grimstad - Klepp: 4-2 (2-1)

Vertene fra Grimstad sjokkåpnet mot topplaget Klepp på Levermyr Stadion lørdag. Først sølrget Lise Thomassen Farstad for 1-0 syv minutter ut i kampen, før Camilla Rishøj Carlsen doblet ledelsen til 2-0 etter 15 minutter. Klepp reduserte ved Nora Berland noen minutter senere og det sto 2-1 til pause. Ine Mauland Tveit utlignet til 2-2 to minutter ut i andreomgang, men det var Amazon sin dag. Caminda Johanne Olsen sendte Sørlendingene i ledelsen igjen kun to minutter etter utligningen, før Martha Sagebakken Omdal fastsatte sluttresultatet til 4-2 ti minutter før slutt.

Haugesund - Stabæk 2: 0-1 (0-1)

Kun 18 minutter tok det før Stabæks rekruttlag fant nettmaskene ved Mie Ingeborg Hoem. Det var og et resultat som sto seg ut hele kampen og Stabæk 2 avsluttet dermed vårsesongen med tre poeng.

Bryne - Start: 0-1 (0-1)

Vertene håpet på å klamre seg fast i kampen om topp to, men Start var best i toppkampen på Bryne Stadion. Halvveis ut i den første omgangen satt toppscorer Ina Marie Andresen inn 0-1 og sendte Start i føringen. Det ble heller ingen flere mål og Start tok med det tre viktige poeng i toppen og har med det en tre poengs luke på Klepp.

Lyn 2 - Nanset: 10-0 (5-0)

Lyns rekrutter har gjort en bra sesong i 2024 og søndag kom en virkelig storseier. Karoline Krok-Eikefjord sørget for hattrick i den første omgangen, mens Emma Anine Helstad Amundsen og Mia Fedøy scoret hvert sitt. 5-0 til pause. Etter hvilen scoret Fedøy to til og fullførte så sitt hattrick, mens Maia Melgård, Selma Olderheim og Nora Dahle Sandberg scoret hvert sitt. Dermed endte det med 10-0-seier til Lyn 2. I etterkant av kampen har dog Nanset valgt å trekke laget sitt. Les mer om det via lenken under.

Toppscorertittelen deles

På toppscorerlistene deler Brynes Sandra Pallesen-Nygård og Ina Marie Andresen førsteplassen med ni scoringer på ni kamper. Like bak følger Lyn 2s Karoline Krok-Eikefjord og Maia Melgård med syv scoringer hver.

På råtasslistene er det Linn Christine Farbergshagen som er eneste spiller som har fått rødt kort. Hun står registrert med et rødt og et gult kort. Neste på listene står hele elleve spillere med to gule kort, mens 26 spillere står med ett gult kort.

*Kortene mot Nanset strykes, så listen kan endres ut ifra det.

Arendal - Fana: Utsatt

Denne kampen har blitt flyttet til neste helg og spilles søndag 23. juni klokken 15:00