Stabæk kunne juble for NM-gull i J19-klassen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet / Støtt Norsk Kvinnefotball

Stabæk tok NM-gull: – Utrolig deilig

J19-NM-finalen mellom Stabæk og Lyn lørdag ble en rysare av en fotballkamp. Til slutt var det Stabæk som trakk det lengste strået etter straffesparkkonkurranse.

– Vi har ganske kontroll i førsteomgang, så er Lyn litt mer på i andreomgang og det er egentlig en veldig jevn kamp. Men det er veldig deilig å vinne på straffekonk, sier Selma Rostad Elverum til Kvinneidrett.no når vi snakker med henne i mix-sonen etter kampen.

For Stabæk tok ledelsen etter kun fire minutters spill. Justine Kielland satt et frispark i mål.

Like før pause dukket Elverum opp i boksen og headet ballen i mål til 2-0.

– Det var et innlegg, så kom jeg meg foran Lynspilleren og header den i hjørnet så keeperen akkurat ikke rekker å ta tak i den.

Selma Rostad Elverum etter kampen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet / Støtt Norsk Kvinnefotball

Staffesparkkonkurranse måtte til

Utover andreomgang snudde kampbildet og to scoringer fra Monica Isaksen sørget for 2-2 etter 90 spilte minutter. I ekstraomgangene ble det ingen mål og dermed måtte det avgjøres med straffesparkkonkurranse.

– Det var egentlig veldig deilig å stå og se på fra utsiden. Det var veldig nervepirrende, men veldig fortjent at vi vinner den.

For Lyn satt den første straffen over, mens den fjerde gikk i stolpen og ut. Den femte og siste reddet Sunniva Skoglund. Samtidig scoret Stabæk på sine tre første, mens den fjerde ble reddet. Den siste straffen slapp dog Bærumsklubben å ta da de allerede hadde vunnet med 3-2 på straffene.

Endelig gull

Stabæk tapte J19-NM-finalen mot Lyn i 2015, og i 2018 ble Klepp for sterke i finalen. Lørdagens gull ble klubbens første J19-gull siden 2014-gullet.

– Det er utrolig deilig. Vi har prøvd i mange år, men endelig så får vi det til og det er kjempedeilig, sier Elverum avslutningsvis.

Fra venstre: Thea Loennecken, Selma Rostad Elverum, Emma Hellum Moe og Elise Lundblad. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet / Støtt Norsk Kvinnefotball

Flere bilder kommer i eget galleri senere!

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.