Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball

Stabæk hadde Brann i kne

Skrevet av Odd Løvset
13.08.2022 20:40

Damene til Stabæk hadde Brann Kvinner i kne denne lørdagen. En sen scoring reddet poenget for serielederen.

Brann Kvinner ville med tre poeng sikre seg seieren i grunnspillet i årets sesong. Stabæk kjemper med flere andre lag om den viktige fjerdeplassen og en plass i toppsluttspillet.

I solsteken i Bergen denne lørdagen kom Stabæk med en klar plan om å gjøre det vanskelig for Brann å hente de tre poengene hjem. Laget stod godt i mot det lille Brann kom med i begynnelsen av kampen og da Iris Omarsdottir ga laget ledelsen etter en halvtime fikk laget enda mer troen. J19 landslagsspilleren husker vi fra sommerens EM og hun var like sikker denne lørdagen da sjansen bød seg. Til pause stod det 1-0 til gjestene fra Nadderud.


Brann Kvinner gjorde ikke mindre enn tre bytter i pausen og klubben forsøkte å flytte spillet høyere, men det var ikke før Maria Brochmann kom inn med rundt 20 minutter igjen at det ble farligere foran Stabæk sitt mål. Stabæk sin sisteskanse, Sunniva Skoglund, ble bare bedre og bedre utover i kampen. Brnan kom nærmere en scoring og Brochmann hadde en ball som gikk i treverket. På overtid kom målet. Signe Gaupset forstyrrer keeper på strek på en dødball og Maria Brochmann tupper ballen i mål. Dermed får vertene scoringen sin.


1-1 ender det hele og Brann Kvinner tar med seg et viktig poeng foran den siste runden i grunnspillet. Brann har nå 6 poeng til RBK og 13+ mål bedre målforskjell enn trønderne, så avgjørelsen kom nok i dag med det poenget. Søndag reiser Brann til Serbia for å spille Mesterligakvalifisering. Stabæk er på den viktige fjerdeplassen i dag, men Lyn og Kolbotn jakter like bak. Dermed blir det spenning hele veien om den plasseringen.


Under kan dere se et album fra kampen.

Abonner på Sportskollektivet for å få tilgang til hele saken, og mye mer!

Få full tilgang til Norges mest hardtsatsende nettavis for nyheter, reportasjer, videoer og meninger.
Vårt mål er å gi deg de beste historiene fra breddeidretten!

Har du hatt abonnement tidligere, logg inn med brukeren din og forny
abonnementet via "Min side"

OBS: Når du tegner abonnement med Vipps, se til at du ikke
surfer i privat modus i nettleseren din.

KAMPANJE: Ingen kampanjer for øyeblikket

Kontoregistrering

Velg Betalingsmetode

Kort
Vipps

Velg abonnement